Начальниця вінницького відділення банку “Фінансова ініціатива” втекла з мільйонами

Начальниця вінницького відділення банку “Фінансова ініціатива” втекла з мільйонами
Підприємлива фінансистка вводила в оману довірливих вінничан, обіцяючи їм гарний заробіток на валютних оборудках. Натомість привласнила кошти та зникла

В редакцію “20 хвилин” звернувся ошуканий вінничанин Михайло Рудюк. Чоловік стверджує, що начальниця банку Фінансова ініціатива Людмила Слободянюк “кинула” його на 11 тисяч євро, а його сина Максима на мільйон гривень. Чоловік звернувся з до банку з вимогою повернути вкладені кошти, проте йому відмовили, посилаючись на відкрите кримінальне провадження за фактом вчинення шахрайських дій службовими особами відділення банку.

 

Обіцяла “золоті гори”

Відео дня
> Начальниця відділення банку “Фінансова ініціатива”, що знаходиться за адресою проспект Космонавтів 42, запросила Михайла Рудюка до себе в кабінет та запропонувала вкласти кошти під високу ставку. Договір оформила на 200 євро, а на решту 11 тисяч євро видала тільки квитанцію. За договором сказала прийти згодом через кілька днів. Прийшовши через чотири дні, Михайло побачив частину нових працівників, які сказали що начальницю викликали в Київ. Цей факт насторожив його і він написав заяву, щоб забрати вкладені кошти. Проте не так сталося, як гадалося. Чоловікові дали офіційну відповідь, що на його рахунку знаходиться тільки 200 євро і що відкрите кримінальне провадження за фактом шахрайства службових осіб банка. Михайло Рудюк стверджує, що його син Максим мав кілька рахунків в банку на загальну суму близько мільйона гривень. Проте спробувавши забрати свої кошти у банку Максиму повідомили, що на його рахунках залишки по 200 гривень чи доларів на кожному, а усі інші кошти зникли.

 

Банк мовчить

Журналіст “20 хвилин”, разом з Михайлом Рудюком разом завітали у вищезгадану банкову установу та спробували повторно висловити вимогу віддати вкладені кошти. Проте виконувач обов’язків начальника відділення банку Тетяна Орехова  відповіла, що вона прийме зайву та надішле її керівництву на розгляд. Що сталося з попередньою начальницею Людмилою Слободянюк їй не відомо.

Намагаючись вияснити, що ж все таки сталося з начальницею та чому людям не віддають вкладені кошти, журналіст зв’язався з відповідальними особами комерційного банку “Фінансова ініціатива”. Проте службові особи банку не дуже хотіли надавати будь-яку інформацію.

- Нічого не можу вам повідомити з приводу ситуації з вінницьким відділенням, - каже начальник юридичного відділу ПАТ КБ “Фінансова ініціатива” Андрій Сочавський. - Ця інформація є закритою для розголошення.

Андрій Сочавський не роз’яснив юридичних нюансів, чому людям не віддають їхні вклади. Його колега, начальник служби безпеки ПАТ КБ “Фінансова ініціатива” Костянтин Власов був дещо балакучіший.

- Зараз відкрито два кримінальних провадження, з приводу шахрайських дій начальниці та касира вінницького відділення №3, які діяли в змові, - каже Костянтин Власов. - більше нічого повідомити вам не можу.

 

Міліція: не публікуйте бо втече

Готуючи публікацію, журналіст зв’язався з із виконувачем обов’язків слідчого Андрієм Каспровичем, в провадженні якого перебуває дана справа. Слідчий не повідомив інформації, яка б стосувалася розслідуваного факту шахрайства. В той час, в міліції попрохали відкласти публікацію, адже проводиться робота по встановленню місця знаходження службової особи одного з банків і друк статті може спонукати банкіршу до втечі.

Повідомлення про відкриття кримінального провадження за ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах) Кримінального кодексу України за фактом привласнення коштів службовими особами комерційного банку “Фінансова ініціатива”, було розміщено на сайті прокуратури Вінницької області ще 1 березня 2013 року.

Екс-начальницю протягом місяця так і не затримали. ЇЇ ніхто не бачив і на дзвінки вона не відповідає. Тим часом, в інтернеті з’явилася інформація, про те що Людмила Слободянюк покинула територію України, а сума привласнених нею коштів близько $3-4 мільйонів доларів.

 

Банк «Фінансова ініціатива» належить аграрному олігарху Олегу Бахматюку. Активи банку складають 10 мільярдів гривень. Кредитний портфель - 8,2 мільярдів гривень, з яких 99,5% - позики, видані юридичним особам, депозити фізичних осіб складають - 1,7 мільярдів гривень

 

Коментар експерта

Вінницький юрист Олександр Хейніс вважає протиправними дії банку та непогоджується з тим, що кошти вкладникам не віддають, посилаючись на шахрайські дії службових осіб банку.

- Згідно ч.1 ст.1172 Цивільного кодексу України “Юридична або фізична особа відшкодовує шкоду, завдану їхнім працівником під час виконання ним своїх трудових (службових) обов'язків”, - каже Олександр Хейніс. - Людмила Слободянюк діяла як службова особа банку, коли брала в людей кошти, тому банківська установа має відповідати за її дії та повернути вкладникам їхні кошти. Чекати закінчення слідчих дій не потрібно. Якщо ж банк “Фінансова ініціатива” не захоче повертати гроші, то я раджу вкладникам звертатися до суду з позовом. Важливо правильно вказати свої позовні вимоги. Позов має бути до банку, як до юридичної особи, а не до Слободянюк Людмили, як фізичної особи.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Дедуля на фото зачётный!
  • Anonymous

    А где фото дамочки в фас ,в профиль. на багамских лежаках на худой конец?
  • Anonymous

    Может я ненормальный какой...Но когда читаю статьи вроде "банкриша (хозяйка турагенства, сектантка) кинула клиентов на энное количество денег каждого", - мне становится дико интересно откуда у обманутых такие бабки...А иногда даже какое то подобие злорадства появляется: "не исключено что вор кинул вора"...Хз, наверное я просто злобный завистник, а деньги на самом деле потерпевшие заработали непосильным трудом.
  • Anonymous

    Вона перебуваючи останій день на посаді зробила покупки і втекла, це було ще 2 місяці назад. Молодець, бідні тиких коштів не мають, а багаті їх відібють швидко. Для них це не втрати.... .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up