На Вишеньці 38-річна жінка побила п’ятикласницю

На Вишеньці 38-річна жінка побила п’ятикласницю
У Віки (9) гулі на голові, подряпини на щоках і синці на шиї. Її мама Валентина Оніщук (28) каже, що ці травми - від рук 38-річної жінки
Проба професії. 38-річна жінка покарала школярку, яка вчилася бути журналістом на її синові. П’ятикласниця Віка з подружками знімала у дворі на мобільний хлопчиків і за образливий коментар отримала потім від мами „героя репортажу”. Дівчинка потрапила в травмпункт, а в міліції на стіл лягли дві зустрічні заяви...

- У мене в голові не вкладається, чому ця жінка таке могла собі дозволити. Вона не мати. Вона звір. Ось об цю стінку її головою товкла і душила, - розплакалася 28-річна Валентина Онішук, коли показувала бетонну загорожу, де втратила свідомість її дочка. – Я дуже сподіваюся, що цю маму накажуть.   

Приблизно о восьмій вчора 21 травня в дворах у кінці Вишеньки жінка з сусіднього двору налетіла на 9-річну Віку. Як взнала потім мати від людей, які бачили це, вона вхопила її дочку під груди, притягла до бетонної загорожі, однієї рукою тримала за шию, а другою била. Інші діти кинулися в розсипну – кликати батьків. У цей момент з найближчого під’їзду вийшов чоловік. Він нагримав на жінку і та втекла. Дівчинка втратила свідомість.

- Я проводжав онука. Тут на підпірній стінці три молоді мами сиділи. Я за підпірну стінку, бачу - якась жінка б’є дівчинку, яка з моїм внуком дружить. Знаю її добре, - розказує той самий чоловік-свідок, Сергій Парвадов, адвокат. – Вона однієї рукою дитину душить в прямому сенсі, а другою б’є її по обличчі. Дівчинка ця червоніє, біліє, синіє. А жінка кричить: „То що, в тебе батьки журналісти? Я тебе, скотина, вб’ю, ти така-сяка...”. Я з криком: „Ти що робиш?” біжу до неї. Вона розуміла, що зараз дам, кинула малу і втекла. Я ще до тих дівчат, що сиділи задом, взявся: „Ви що, огалділи? Дитину душать, а ви не бачите?” Я тієї жінки не знаю, але в дворі кажуть, що вона тут часто ходить під “цим ділом”, і нібито тоді напідпитку була. Та я її не нюхав. У мене більше уваги було не до неї, а до дитини. Вона свідомість втрачала. Потім уже батьків викликали і міліцію.


- Ось об цю стінку вона мою дитину головою товкла і душила, - показала мешканка Вишеньки Валентина Онішук (28)

„Могла й задушити”
Насправді батьки Віки не журналісти. Це вона хоче мати таку професію. Тоді, каже, з подружками знімала на мобільний репортаж про життя двору.  

- Там билися хлопці, я їх розбороняла. Потім ми їх коментували, знімали, і потім вони пішли, - розказує п’ятикласниця. - Я стояла, говорила з подружками. Потім прибігає мама тих хлопчиків і починає мене бити. Я кричала, а подружки мої побігли кликати мам. Не пам’ятаю, що було далі. Потім я була на лавочці...


У Віки (9) гулі на голові, подряпини на щоках і синці на шиї. На питання, де болить найбільше, вона показала спочатку на щоку, потім на голову й горло

Дівчинку, що втратила свідомість, відливали біля магазину „Українські товари”, що неподалік. Там на лавочку її поклали інші мами. Туди й прибігла Валентина Оніщук після дзвінка сусідки. Каже, дитину застала в істериці. У травмпункт дитячої обласної лікарні возили після того, як міліція задокументувала інцидент. Швидку не викликали, бо на місці була сусідка-медсестра і лікарка, мама однокласника побитої дівчинки.

- Я вже бачила, коли тут, під магазином дитина плакала, аж заходилася. Коли в неї вже був післяшоковий стан, - каже Ірина Костіна, яка раніше працювала педіатром, а зараз лікар загальної практики сімейної медицини. – Я живу на першому поверсі і чула крик. Тоді сусідка прибігла і сказала, що там дитину з нашого класу душила якась жінка, і я вибігла. Дівчинка довго заспокоїтися не могла. Звісно, це для неї психотравма. Чужа тьотя підійшла і почала душити. Нехай діти між собою розбираються, але коли доросла людина кидається на 9-річну дитину, то, мабуть, це діагноз. Як лікар кажу.

- Люди якісь тепер ненормальні. Боже, боже, - бідкалася старенька бабця, почувши проте, що сталося.  

Гулі на голові
У Віки гематоми на потилиці, подряпини на щоках і вушках, запалення м’язів грудей і сліди стискання на шиї, посттравматичний ларингіт. Показуємо довідку з діагнозом тій самі лікарці-сусідці.  



- Шия, це сонна артерія, поворотний нерв. Це взагалі небезпечний трикутник, - каже вона. – Такі ушкодження вважаються середніми. Але не ясно, які будуть наслідки. Не виключено, що дитину вона могла й задушити просто. Те, що ця мама неврівноважена, випиваюча, це ми знаємо, це факт. Але як вона посміла простягати руки до чужої дитини?!

- Коли я розказав у магазині, що сталося, продавці назвали її любителькою випити, - говорить батько Віки Дмитро.    

Питаємо й ми у відділі спиртних напоїв, чи дійсно жінка, що побила дитину, частий у них покупець.

- Горілку вона ніколи не купує, це я вам кажу, як продавець цього відділу. Пиво – так, - звучить у відповідь.  

Зі слів мами, Віка дуже налякана після події, погано спить ночами. Але ходить у школу, бо зараз підсумкова атестація. Щоб не чіпати заплітанням кіс гулі на голові, носить обруч.


- Не розумію, як ця жінка могла таке зробити. Я дуже хочу, щоб її покарали, - каже мати Вікторії Оніщук

- Віка не агресивна зовсім, вона спокійна дівчинка, не конфліктна. Завжди товариська, доброзичлива, а сьогодні, бачу, налякана, - розповідала класний керівник Наталя Шипова на другий день після дворового конфлікту. - Я просто шокована цим випадком. Знаю від мами. І дітки наші всі ситуацію знають, тому не діймають питаннями. Вони бачили все. Всі живіть в цьому мікрорайоні.



Дівчинку направили на експертизу, щоб встановити тяжкість отриманих нею травм. А одразу за заявою батьків, як розповіла Яна Шкляр з сектору зв’язків з громадськістю міської міліції, відкрили провадження про умисне нанесенні легких тілесних ушкоджень. Кваліфікацію можуть змінити в процесі слідства.  

„Так, я винна, але не треба було мене ображати!”
Жінку, що побила Віку, звати Оксана. Їй 38 років. Вона – мама першокласника. З розповідей сусідів знаємо, що її чоловік, якщо не був свідком, то бачив наслідки ситуації. Стояв у натовпі, коли на місці працювала міліція. З його допомогою нібито й змогли взяти правоохоронці пояснення у Оксани, бо вона відчинила двері тільки тому, що той сказав: „відкрий, я сам”.

- В міліції є зустрічна заява, - перше, що сказала журналісту жінка через кілька днів після події.

- Розкажіть, що сталося.  

- Вони обзивають наших двох дітей, що вони діти алкашів. Дівчинка їхня почала до них чіплятися. Наші діти в першому класі, а ця - в п’ятому. Що це може бути за приниження? Я її не бачила, я її інколи не знала, чого вона обзиває мене? - наче відсварюється Оксана. – Мені дитина розказала, що вона сказала: „Ми журналісти, ми вас зараз сфотографуємо і в школі повісимо, що ви діти алкашів”. Я її не побила, я її тільки взяла отак за барки, за кофточку...

Коли жінка казала „наші діти”, то мала на увазі свого сина і сина куми. З її слів, то куму дівчата бачили з пляшкою пива в руках, от і взялися знімати „репортаж” про хлопчиків, чиї „мами нічого не роблять, тільки за пивом ходять”. На кого ж Оксана написала заяву і про який злочин?

- На ту дитину і на її батьків. Звідкись вона ж бере ці образи? Я ні цієї дівчинки, ні разу в житті не добачила, ні її мами. Тут 36 років прожила, весь п’ятачок знаю, хто де живе і хто чим дихає.

- Може, варто було з батьками говорити, а не з дівчинкою? У дитини є сліди побоїв. Вас можуть притягнути до кримінальної відповідальності, - питаємо.

- Які побої? Я не била її! І мені в міліції нічого такого не казали. Сказали тільки, що проведуть з нами профілактичні бесіди. Так, я була неправа, дуже про це шкодую. І міліції сказала про це. В мене були емоції. Але чого мають ображати мене і мою дитину? Вони журналістки?

- Діти гралися...

- Як гралися?! Хай сядуть у себе в дворі і граються. До моєї дитини хай вона не лізе! І не треба мене ображати! – випалили жінка, а на слова про фотографію для газети сказала „До побачення” й гримнула дверима.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Анонім

    Газета "33 канал" №7 вiд 07 лютого 2007 р.   http://old.33kanal.com/2007/07-07-23.php



    Середа, 7 лютого 2007 p.



    «Шановна редакціє газети «33-й канал», пишуть вам мешканці Мурованокуриловецького району. В газеті була опублікована стаття «Три доби 18-річну студентку дівчата тримали у заручницях»... Ця публікація не лише вразила нас знущаннями дівчат над такою ж, як вони, молодою дівчиною.

    В одній із катівниць, організаторці, ми впізнали нашу односельчанку. Ми не можемо стверджувати, що це саме вона, тому не будемо вказувати назву нашого села. Але збігається ім'я, поведінка і те, що 2-річна дитина дівчини виховується у її батьків.

    На наш погляд, така жорстокість поведінки Валі криється у багатьох факторах. Дівчина виховувалась у сім'ї, де до її народження у батьків сталось дві трагедії. У ранньому віці померла донька, а потім 3-річний син. Хлопчик задихнувся у пожежі, коли ночував з підпилим дідусем. І ось, коли народилась третя дитина, батьки зайняли позицію потурання найменшим бажанням дитини. Це й зрозуміло, надмірна увага до дитини пояснювалась попередніми сімейними трагедіями. А з іншого боку, дівчинка виховувалась у агресії, де батько-п'яниця постійно знущався над матір'ю та нею. І на цих бійках, постійно спостерігаючи насилля, вона виросла. Вся ця жорстокість з дитинства накопичувалась у Валі і вилилась у озлобленість до всього світу. Так, свої знущання над студенткою вона пояснила тим, що «вибивала з неї село».

    Стиль життя, який обрала Валя, поступово привів її за грати. Сьогодні стало більше храмів і віруючих, але, на жаль, світ чомусь так і не став добрішим. Для Валі і для таких, як вона, вихід був би змінити агресію на інший — любові до ближнього. Та як це зробити, коли та зернина жорстокості вже так глибоко проросла?»

  • Анонім

    Яблунька від Яблуні недалеко росте......Да, оце так історія.......то її донька така сама ---фотографувала, знімала відео (а за для чого вона знімала?????-можливо це також прояв збочення???)-----її маман колись також знімала відео згвалтування, приниження та знущання над бідною дівчиною!!!!! Боже, який ЖАХ---"пояснювала свої дії тим, що сама родом з села і колись потрапила під поганий вплив. І мала на меті провчити сільську дівчину".---??????ого як провчала!!!!!!......То тепер Вона також хоче помститися та провчити матір невинного хлопчика за своє минуле???????Чи як це розуміти?????
  • Анонім

    Ось так молода мама Валентина подібним проявом збочення, яким вона заражена як вірусом сама та і ще генетично заразила свою доньку в якої це вже стало проявлятися у 5 класі. Ця хвороба жорстокості та вседозволеності руйнує людську суть тих, хто є її носіями, і вони цього навіть не усвідомлюють. Як і того, що ламають психіку та життя здорових людей, бо рубці від їх дій залишаються на все життя...
  • Анонім

    А Ви запитайте у цієі Валентини де її ще одна дитина, і в чиїй квартирі ця горе-мамочки зараз живе???????зі своїм сожителем очередним,свекруху,бувшого сожителя вигнав з власної квартири і ще в придачу дитинку віддала,це вона ще хоче публічності,після таких тяжких гріхів....ЖАХи.......бідна жінка Оксана,яка тільки захищала свою дитину .........

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up