На краденому BMW-Х5 їздив майор поліції, який керує відділом кадрів

На краденому BMW-Х5 їздив майор поліції, який керує відділом кадрів
Приїхали. Іномарку зупинили, бо вона була у розшуку. Зникла зі штрафмайданчика разом із ще кількома дорогими авто. За кермом, як кажуть учасники затримання, був наближений до начальника міської поліції майор. Анатолій Присяжнюк говорить: цю людину поставили головним по кадрах ще до нього


Після затримання біля «Книжки» машини, яка була у розшуку, поліція з прокуратурою відзвітували – вони викрили злочинну схему заволодіння дорогими автівками. Йдеться про BMW-Х5. За кермом цієї іномарки, яка вважалася вкраденою зі штарфмайданчика, був майор, який працює на керівній посаді в міській поліції.

Водій не був у формі. Очевидці кажуть про чорнявого чоловіка у костюмі з відливом, якого помітили на місці затримання синьої «бехи» моделі Х-5. Така потримана автівка коштує кількасот тисяч гривень або десятки тисяч доларів, залежності від року випуску. Ця була не нова.

- Зловживання владою і звична безкарність працівників колишньої міліції. За таке має бути сама строга міра покарання, - каже голова організації «Ревізія влади» Віталій Павловський.

Відео дня

Зупинили машину нові патрульні. На місце з’їхалися співробітники прокуратури, обласної міліції та їхньої внутрішньої безпеки. Ще був Дорожній контроль.

- Ми мали інформацію, що працівник поліції їздить на «лівій» машині, користується своїм посвідченням, і його не чіпають, - каже Денис Клімов з Дорожнього контролю. – Тепер експерти встановлять законність машини чи незаконність. Але чи доведуть злочин?..

Фото з групи Вконтакті "Дорожній контроль. Вінниця"
Згодом правоохоронці пояснили, що затримали водія і синю BMW в рамках кримінального провадження, яке було відкрите раніше. Розслідували службове зловживання та незаконне заволодіння транспортними засобами, які зберігалися на штрафмайданчику.

- За попередньою інформацією, даний автомобіль був незаконно забраний з майданчика тимчасово затриманих транспортних засобів. Його вилучили. Проводяться подальші слідчі дії, - скупо відкоментували в Національній поліції.

- На вилучення затриманої БМВ-Х5 в нас була постанова суду. Ми спільно з прокуратурою та новою патрульною поліцією спрацювали, - сказав у той же день начальник поліції області Антон Шевцов. Далі, мовляв, почекайте з інформацією, ведеться слідство.

Не назвали майора, що був за кермом, у прокуратурі. Не надто говіркі були і в Дорожньому контролі.

- Нас просили не розголошувати дані, поки іде слідство. Ми виступаємо свідками в справі, і тому підписали документи про нерозголошення, - каже Володимир Затайдух з Дорожнього контролю. – Можу сказати, що буде дуже гучна справа. У водія знайшли документи не тільки на БМВ. Там не одна машина.  

Зі зйомки відділу комунікацій обласного управління Нацполіції

Разом з тим, у місті вже розішлися чутки, що спіймали в краденій машині офіцера, наближеного до начальника міської поліції Анатолія Присяжнюка, який прийшов на цю посаду з обласної Державтоінспекції.

- Він не мій заступник, - каже Анатолій Присяжнюк. – Коли я прийшов сюди, він тут уже працював. Був при покійному Куцому Юрію Івановичу його "чистим" замом, а потім його призначили начальником відділу кадрів. Це ще до мого приходу було. Ця людина абсолютно ніякого відношення до мене не має.   

Начальник поліції сказав, що він не буде коментувати затримання свого підлеглого за підозрою в криміналі. Не тому, що не хоче. Не володіє суттю справи.

- Цим займалося включно Головне управління, - сказав він. – Я не можу говорити про те, чого не знаю, щоб не перекрутити інформацію. Він говорить одне, а там кажуть інше. На час проведення службового розслідування він відсторонений від виконання обов’язків.




Викрили схему не правоохоронці, а державні виконавці

Поки учасники затримання бережуть таємницю слідства, 20minut.ua дізнався, що в цьому кримінальному провадження ідеться про, щонайменше, п’ять дорогих авто, які були вилучені за борги в інших регіонах. Їх свого часу знайшли на території Вінницької області працівники ДАІ і помістили на штрафмайданчик (підприємства МВС України «Вінниця-Інформ-Ресурси»).

- Десь півроку тому ми встановили, що зі штрафмайданчика «Інформ-Ресурси» зникли п’ять машин, - розповів заступник начальника управління юстиції у Вінницькій області з питань державної виконавчої служби Олександр Чорнобай. – Керівник підприємства пояснив, що ці транспортні засоби були віддані за процесуальними документами, нібито виданими районним відділом Державної виконавчої служби. Ми провели службову перевірку, і виявилося, що таких документів у відділі не видавали. Тобто були підроблені документи, і машини пішли невідомо куди. У зв’язку з цим ми звернулися до правоохоронних органів, і було порушене кримінальне провадження, машини оголосили у розшук. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Вінницька обласна прокуратура їздить на ворованій машині. І сидять як ті миші!
  • Анонім

    У Віницькій юстиції теж "рильце в пушку"!! Чого варта справа по ПП "Ізіда-ОВ"!!!

  • Анонім

    Ото виконавці молодці, менти значить злоді, а вони білі та пухнасті! А самі з конфіскованих автомобілів запчастинами, акустикою, резиною торгують. он Бершадський начальник із заступником цим статки уже нажили!

    Анатолій Петренко reply Анонім

    слиш, Анонім, якщо ти такий розумний в інтернетах, то чому б тому не бути таким розумним ірл? напиши заяву в поліцію на начальника бершадіського двс і тоді побачимо. ви ж у нас вірите в реформу, вперед. перш ніж когось чи щось критикувати, наведи докази. і подивись як живуть/в яких умовах працюють держвиконавці, а в яких   поліціянти

    Анонім reply Анатолій Петренко

    Да ладно,прийшов новий очільник поліції, от і злили того хто їм не потрібний)Присяжнюк сам кричить,що це не моя людина)))То він ж був начальником ДАІ в місті і не знав,що заступник Куцого їздить на краденому авто????!!!!
  • Анонім

    в винницкой мидиции каждый второй ездит или на ворованной или без регистрации автомобиле

    Анонім reply Анонім

    пять балов ..красавчик!...и причём не только в винницкой...суть у них такая ))

    Борис Абрикосов reply Анонім

    бред
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up