„Мені там не жити”, сказав суду засуджений і задушився носовиком в машині конвою

„Мені там не жити”, сказав суду засуджений і задушився носовиком в машині конвою
Засуджений, якого везли з Козятина у вінницьку тюрму відбувати покарання, повісився в машині конвою. 46-річний чоловік замотав шию носовою хустиною, закріпив кінець до металевого поручня машини і й так задушився.

Мертвим в’язня виявили, коли відчинили кабіну спецавтомобіля для перевезення ув’язнених біля Вінницької установи виконання покарань №1, що знаходиться на вулиці Островського. Це було вчора, 28 липня, приблизно о 17.30.

- Його з СІЗО відправили на судове засідання, яке відбувалося в Козятині. Забрав конвой міліції. А коли після суду привезли до нас – виявили мертвим, - каже Олександр Дідур з обласного управління пенітенціарної служби.   

Він також розповів, що на судовому засіданні, куди доставляли чоловіка, йому винесли вирок. Доти конвойований був слідчозаарештованим. Після вироку, вже як засуджений, чоловік мав відбувати покарання у вінницькі тюрмі.  

Яке саме покарання й за який злочин отримав чоловік, розповіли в обласній прокуратурі. Виявляється 46-річний мешканець Козятинського району отримав 5 років й 10 місяців позбавлення волі за частиною другою статті 156. Це розбещення неповнолітнього, вчинене щодо малолітньої особи або близьким родичем.

Як дізнався „20 хвилин” з власних джерел в правоохоронних органах, засуджений, що наклав на себе руки в машині конвою, сказав на суді: „Мені там не жити”. 

Втім, за фактом його смерті, щоб дослідити обставини, відкрили кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією „умисне вбивство”.

- Також відкрили провадження за статтею 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, - додає прес-секретар прокурора області Ірина Вихованець.  

В рамках цього провадження з’ясують, чи були порушення в діях конвоїрів, які не довезли живим в’язня до тюрми.  

Як сказали в секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, працівники управління внутрішніх справ також розбиратимуть дії співробітників конвойної роти на предмет порушень – призначили службову перевірку. 

Везли засудженого в службовому автомобілі „Газель” роти конвойної служби міліції, що підпорядковується МВС. 

Також відомо, що чоловік, який повішався по дорозі до тюрми – уродженець Калинівського району, але мешкав в Козятинському – в Комсомольському. За даними прокуратури, він був тричі судимий за різні злочини, в 1999 та 1995 роках з конфіскацією майна. Мав середньо-спеціальну освіту, офіційно – непрацюючий, не одружений. 

Читайте також:
Як шестеро зеків втекли з поїзда від вісьмох озброєних конвоїрів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Борис Абрикосов

    Жаль, что конвоиров подставил!  Вот так вот, работать в милиции! У тебя в  стакане ЗЕКа на носке вешается, а ты потом заместь него на ЗОНУ можешь поехать!

    Анонім reply Борис Абрикосов

    А патамуша на работе надо работать а не е...лом щелкать. А раз прощелкал то нужно отвечать.

    Борис Абрикосов reply Анонім

    А  патамуша))) они работали по инструкции! Почему он не повешался на шнурке или ремне? Ты не задавал себе этот вопрос?

    Анонім reply Борис Абрикосов

    А в инструкции об надзоре над этапируемыми ничего не сказано умник? Почитай много интересного узнаешь.

    Борис Абрикосов reply Анонім

    Слышишь ты, умник, а что там должно быть сказано???

    Представь, что поднадзорный без носков и одежды был ! Так что, если он станет на голову и шею свернет и умрет, то тогда ты тоже скажешь ,что конвой прощелкал??? Включи мозги!!! Если этот хочет умереть, то ему никто не помешает!
  • Борис Абрикосов

    Было бы хорошо, если бы такие твари сами вешались! Таким не место на этой земле!

    Анонім reply Борис Абрикосов

    а ты не думал, что мусора могли его подставить? и почему тебе приносит удовольствие факт смерти человека?

    Анонім reply Анонім

    ЧЕЛОВЕКА??? А что ты сказал бы если б оно развращало твоего ребёнка?

    Борис Абрикосов reply Анонім

    я бы лучше посмотрел, что ты сказал бы, если оно развращало твоего ребенка!

    Борис Абрикосов reply Анонім

    Если бы его подставили, его совесть была бы чиста и он не вешался бы!

    А насчет смерти скажу, что когда такие на свободе, нам за наших детей страшно!

    Анонім reply Борис Абрикосов

    хочешь сказать, если бы его подставили, он бы доказал сокамерникам, что невиновен? бред, 156 есть 156, разбираться никто не будет + еще сверху пойдет указание в камеру - опустить, что с радостью и сделают.

    а на счет страха за детей - имхо лучше сажать чиновников и мусоров. например, мне на месте родителей было бы больше страшно, что ребенка убьют пьяные мусора в отделении или собьет на внедорожнике. правды сейчас нигде нет - что написали в сми, то люди и восприняли.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 Поліцейських розстріляли військові — батько та син. Відео з боді-камер play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up