Мати хлопчика з команди „Піраньї” намагається укласти мирову з тим, кого вважає збоченцем

Мати хлопчика з команди „Піраньї” намагається укласти мирову з тим, кого вважає збоченцем
У коридорі суду мати хлопчика Людмила і Артем, який так і не став підозрюваним у розбещення неповнолітніх, обговорювали можливість примирення. Обоє просили їх обличчя не публікувати
Жінка іде на компроміс, щоб її чоловік не сів за побиття юнака, зі сторінки якого синові приходили повідомлення з непристойностями. І щоб її дитина не ходила на суди свідчити, бо хлопчик уже був у невролога. Але паралельно вона скаржиться на бездіяльність міліції – слідство за сім місяців злочину проти статевої недоторканості її дітей-хокеїстів не довело...

Розслідування справи розбещення неповнолітніх, про яке навесні цього року буквально кричали під міліцією на Пирогова батьки хокеїстів з дитячої команди „Піраньї”, зависло. Після акції батькам пообіцяли розслідувати факти як слід, позбавили слідчого премії і віддали провадження іншому. Але минуло сім місяців - підозри нікому не оголосили. Другий слідчий, як і третій, доказів злочину проти дітей не побачили.

Як каже подружжя, яке першим заговорило про непристойну переписку Вконтакті дорослого чоловіка з їхнім сином і його товаришами по команді, закриють за відсутністю складу злочину. Зате вже слухається у суді справа побиття „педофіла” батьком хокеїста.

Василь Мазур одразу, як тільки знайшов переписку сина в соціальній мережі, перестрів 27-річного власника акаунту, щоб поговорити по-чоловічому. Після цієї розмови програміст-підприємець Артем опинився в лікарні зі зламаною щелепою. Він тоді казав і зараз наполягає: до збоченої переписки Вконтакті не причетний. То хтось користувався його сторінкою з принесеного в льодовий клуб планшету…

Артем говорить, що намагався провести власне розслідування, щоб знайти, хто так йому нашкодив. Але у службі підтримки Вконтакті відповіли: довго повідомлень не зберігають і взагалі інформацію про користувачів надають тільки на запит своїх, російських, правоохоронних органів...

Нагадаємо, що юнак у березні, паралельно з написаною на нього заявою про розбещення неповнолітніх, заявив про побиття. І от з цим фактом слідство вже розібралося - прокуратура обвинувачує батька хокеїста в умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості.  

Як каже Василь Мазур, справу про його вчинок швидко довели до логічного завершення після акції батьків під райвідділом й виходу в квітневому номері RIA статті „До дитячої команди „Піраньї” причепився педофіл”. Розголос історії про збоченця Вконтакті й те, що правоохоронці належним чином на це не реагують, обернувся проти чоловіка.


Василь Мазур (справа) з іншими батьками хокеїстів, які теж знайшли непристойності в переписці своїх хлопчиків, на квітневій акції під райвідділом 

Що ж відбувалося потім із розслідуванням справи педофіла? Слідчому, який до акції вів провадження, оголосили догану. Розслідування доручили іншому. В період літніх відпусток ніяких новин заявниця, дружина Василя Мазура Людмила, не отримувала. А у вересні дізналася, що в справі третій слідчий, бо попередній теж не спрацював на розкриття.

І він зараз схиляє Людмилу до того, що їй не варто наполягати на покаранні для фігуранта справи розбещення. Це ж її дитині, мовляв, нашкодить. І на чоловікові відіб’ється, звинуваченому в побитті ні в чому невинного юнака (Артем не став підозрюваним).  

Жінці правоохоронці так і сказали: провадження, відкрите по її заяві, закриють за відсутністю складу злочину. Людмила також розповіла, що в матеріалах справи розгубилися докази, а експертиза частини переписки, яка збереглась, злочину не доводить. І Людмила Мазур написала скаргу на ім’я начальника міської міліції про бездіяльність двох попередніх слідчих. Жінка просить провести службове розслідування і повідомити її про його результат.

Через сектор зв’язків з громадськістю міської міліції редакція отримала короткий коментар від слідчого, який зараз спілкується з Людмилою. Він сказав: тривають слідчі дії і оперативно-розшукові заходи. Докладно коментувати хід розслідування не став. Але додав, що після першого листопада буде прийняте остаточне рішення.  

- Нема довіри в мене ні до прокурорів, ні до нашої міліції, ні до кого. Немає нас кому захищати, - говорить Василь Мазур.    

А його дружина тим часом веде перемовини з Артемом, щоб той відмовився від приватного звинувачення Василя.  


У коридорі суду Людмила і Артем обговорювали можливість примирення. Обоє просили їхні обличчя не світити в газеті  

„Зрозумійте мене правильно”
- Зрозумійте мене. Моєму чоловікові загрожує кримінальна відповідальність. І я не хочу, щоб мій син, який після всього пройшов лікування у невролога, знов давав свідчення. Я його на суд не приведу, - сказала Людмила Мазур перед черговим слуханням справи про побиття Артема її чоловіком.

Тоді засідання відклали, але суддя питав у сторін, чи можливе примирення.

- Я готовий до примирення, але не впевнений, чи інша сторона потім скаже, що наговорене ними на мене є наклепом, - сказав Артем, а потім довго розмовляв з Людмилою в коридорі.

- Хочеш, я тобі роздрукую переписку? Сам побачиш і зробиш висновки, що я мала думати, побачивши її, - казала жінка. - Я тоді тебе абсолютно не знала. Бачила тільки твою сторіночку і те, що писалося з неї. Мала всі підстави тебе підозрювати. І повір, якби це не стосувалося моєї дитини, я б інакше себе повела – все б погасила і забула…

Артем був тільки «за» прочитати переписку. Він досі, каже, уявлення не має, що у ній. Його єдиний раз опитували в міліції. Ще на початку слідства. Перший слідчий показав йому частину переписки і попросив пояснень.

- Це що за дурня? – відреагував тоді Артем.

- Я теж так думаю, - сказав слідчий і поінформував, що закриє провадження за відсутністю складу злочину.

Відтоді більше ніхто Артему з міліції не дзвонив. Ніхто не викликав на дачу пояснень. Ніхто у нього нічого не вилучав ні на яку експертизу. Артем каже, що сам не знає, що йому можуть інкримінувати, й оперує чутками, які швидко розішлися містом.

Він вагається, чи пробачати Василя Мазура за рукоприкладство, чи почекати, поки ситуація з його звинуваченням проясниться.

Нагадаємо, що з акаунту Артема хлопчикам з команди „Піраньї” надходили повідомлення з пропозиціями приймати разом ванну і дивитися Сашу Грей, фотографії ковбаси з натяком на статевий орган, картинки із мультиків про інтим...     

- Слава Богу, що ми помітили переписку вчасно, на самому її початку, - говорить сьогодні Людмила. - Ні до чого страшного це не призвело, тому я не хочу, щоб моя дитина ходила по судах. Як мати, маю зробити все, щоб відгородити сина від нервового зриву...
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Если Артем откажется от обвинения Мазура,то завтра в гороед будут ломать челюсти каждому ,и  все будет по закону. Бандиты должны сидеть в тюрьме!
  • Anonymous

    За сломаную челюсть Музур должен сесть в тюрьму. Если этого не будет ,народ всегда будет спрашивать президента Украины Порошенко про беспредел. Выходит так что бандюги гопники будут ломать челюсти и им за это ничего не будет  При Яныке такого не было.

    Я reply Anonymous

    страдающих за Яныком насильно в Украине не держим! А педофила под стражу....

    Anonymous reply Я

    Есть видео и фото доказательства в его  вине как "педофила" ? Может это его доброжелатели написали на его странице  в интернете,с помощью его планшета. А как известно пароль и логин обычно сохраняется, и его не нужно вводить.



    А по поводу Яныка скажу так,раньше были бандиты так их хоть в тюрьмы сажали. А сейчас ломают челюсти и на свободе.И в Украине быдло и бандюкам не место,вокзал чемодан Россия.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 14:43 Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром photo_camera 14:40 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 14:04 Вінниця передала військовим дрони та тепловізори
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up