Керівник сектору вінницької поліції "взяв на лапу" шість тисяч гривень

Керівник сектору вінницької поліції "взяв на лапу" шість тисяч гривень

Вчора, 30 червня 2016 року, на гарячому спіймали хабарника, який працює керівником сектору Вінницького відділу поліції.

Про це розказують у відділі комунікації Головного управління національної поліції у Вінницькій області.

- Прокуратура Вінницької області спільно з працівниками  Управління внутрішньої безпеки у Вінницькій області  та СБУ у Вінницькій області викрили під час отримання неправомірної вигоди керівника сектору Вінницького відділу поліції, - кажуть в поліції.

Підполковник вимагав гроші від власника вінницької кав’ярні. У випадку відмови сплачувати, він погрожував створити "серйозні проблеми", які призведуть до закриття закладу. До отримання хабара, як посередницю, поліцейський залучив свою родичку.

Відео дня

Хабарника затримали в кав’ярні під час отримання від посередниці двох тисяч гривень. 

Правоохоронці в цілому задокументували отримання підполковником хабарів на декілька тисяч гривень. Щоправда, у поліції кажуть, що мова йде про шість тисяч. А СБУ заявляє про вісім тисяч гривень. 

Наразі підозрюваного затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України. За  одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням правоохоронцю загрожує 10 років тюрми.

За даним фактом в.о. начальника ГУНП Юрій Педос призначив службове розслідування. Вказаного працівника поліції відсторонено від виконання службових обов’язків. Співробітники СБ України перевіряють можливі факти збирання поліцейським данини з інших вінницьких підприємців.

А якщо ви знаєте інформацію щодо вимагання у людей хабару працівниками поліції, повідомляйте за телефонами 59-33-22 (чергова частина ГУНП), 59-40-42 (приймальня т.в.о. начальника ГУНП) або в Управління внутрішньої безпеки  у Вінницькій області ДВБ Нацполіції України

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up