Генпрокурор хоче дозволити українцям мати зброю

Генпрокурор хоче дозволити українцям мати зброю
Генпрокурор Віктор Шокін розповів, що вніс на засіданні РНБО свої пропозиції щодо дозволу українцям мати зброю та заявив, що його підтримав президент.

- Я вніс в РНБО свої відповідні пропозиції, їх підтримали, в тому числі – президент України. Ці пропозиції опрацьовуються, сподіваюся, що буде прийнято закон про зброю, реєстрацію, можливість її придбати і весь комплекс питань, що ними опікується МВС", - розповів Шокін.

На думку генпрокурора приватна власність має бути чітко виписана в законодавстві, а людина повинна мати можливість захищати її, у тому числі й зі зброєю в руках.

Досвід у закордонних країнах щодо володіння зброєю досить не однозначний. Одні країни, як наприклад Грузії, Прибалтики, Молдови, свідчить, що введення на володіння зброєю значно зменшує кількість насильницьких злочинів, а інші, як наприклад Велика Британія, показують, що навпаки введення більш жорстких правил щодо володіння зброї привели до зростання статистики насильницьких злочинів.

Відео дня

Також деякі експерти твердять, що ідея доволі спірна, та пригадують Брейвіка і неодноразові випадки насильства і масових вбивст в США, де зброя є узаконеною.

Опитування

Чи вважаєте ви доречними такі пропозиції щодо закону про зброю?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Дарья

    75% проголосували за те, щоб українці мали зброю для захисту, це абсурд, наш народ не готовий для зброї, і без зброї вистачає криміналу, а що буде якщо народу датуть зброю в руки, будуть стріляти на кожному кроці, буде бардак.

    Анонім reply Дарья

    В основному - згоден!!!!!!!!!! Тільки чому бардак "буде". Бардак зараз відбувається повним ходом у вищому ступені його прояву.
  • Лис Микита

    сырьевым придатком к нам!? Это что-то новое или ты так же образован и умен, как и киевские правители! )))

    Расфигачили всё, что построил СССР на Украине сами, сами все развалили, и теперь уже сырьевой придаток получается. За долги скоро все распродадут по дешевке, в том числе и землю. И будете не панувати, а обслуживать на своей проданной земле чужих панов.

    Продали вы Украину. Если уже губернаторами назначаете иноземцев, то готовьте шею к ярму.

    Анонім reply Лис Микита

    Дуже прикро, але десь так або близько до цього.
  • Анонім

    Кримінальний Кодекс України Стаття 36 "Необхідною обороною визнаються дії, вчинені з метою захисту охоронюваних законом прав та інтересів особи, яка захищається, або іншої особи, а також суспільних інтересів та інтересів держави від суспільно небезпечного посягання шляхом заподіяння тому, хто посягає, шкоди, необхідної і достатньої в даній обстановці для негайного відвернення чи припинення посягання, якщо при цьому не було допущено перевищення меж необхідної оборони."  

    Хто, коли і яким приладом зміряв необхідність і достатність оборони чи міру перевищення оборони в екстремальній ситуації? Тому починати треба не зі зброї, а зі змін в законодавство, які б надавали людині право захищатись любими доступними методами, завідомо знаючи, що за свої дії, які заподіють шкоду негіднику, ЇЇ не будуть тягати. Зловмисник же повинен чітко знати, що йому може бути заподіяна шкода аж до позбавлення життя і розуміти, що йдучи на злочин, він ним ризикує. От тоді питання буде зняте і без зброї, бо в умілих руках і виделка зброя.

    А поки  це дуже нагадує незграбне лобіювання інтересів продавців зброї, до кола яких, до речі, цей поважний чоловік напевно належить.

    Анонім reply Анонім

    Ага прикинь залазит к тебе два укурка с обрезом или ножом и начинают шарить по хате а ты их выделкою выделкою! Всё-победил! Воин!

    НЕТ! Отморозок будет чётко знать если хата богатая то у хозяина может быть ствол (потому как разрешено) и лишь тогда будет думать залазить или нет А так сто пудов уверен что нечем противостоять как только поручными средствами

    Анонім reply Анонім

    Шановний, у Вас занадто розвинуте бажання хоч щось та заперечити. Я  вказав, що  "Зловмисник повинен чітко знати, що йому може бути заподіяна шкода аж до позбавлення життя і розуміти, що йдучи на злочин, він ним ризикує." Ви ж сказати те ж саме, тільки зробили спробу образити словом "воїн", що образою бути не може априорі. І ще, якби Ви думали, то зрозуміли б, що зі зброєю спати ніхто не буде, а напад, як правило є несподіваним і не завжди є можливість скористатись зброєю.

    Я ж кажу про те, щоб людина, яка захищається мала законну можливість заподіяти нападаючому любу шкоду аж до позбавлення його життя, на зважаючи на так звану "необхідну оборону" і при цьому звільнялась від будь-якого покарання. Але це я так, якщо Вам цікаво.
  • Столярчук Ольга

    В стране, где коррупция цветет махровым цветом, оружие будут выдавать всем, кому не лень. Я представляю, как в последствии оружие станет главным аргументом в решении любых проблем и в какой хаос (еще больший!) погрузиться наша страна. Это ящик Пандоры, открывая который, мы якобы ведомые благими целями, но всегда есть обратная сторона медали. Например, как майдан - вроде бы цель его была хорошая, но что получилось в результате - началась цепная реакция негативных последствий. остановить которую все тяжелее и тяжелее. Это как снежный ком, летящий с горной высоты, увеличиваясь в размерах и сметая все на своем пути.

    Когда приводят в пример благополучные страны, где легализированное владение оружием, забывают где живут сами. Если в этих странах нет войны, экономических проблем, разделения общества по взглядам, то да, там такой закон может работать. Но в Украине,  это равносильно бомбе замедленного действия.

    Кстати, власти нашей это будет в первую очередь не выгодно и я не думаю, что они (депутаты) примут такой закон, если конечно они не самоубийцы.

    Я считаю, что те кто поддерживают эту идею - это люди с повышенным уровнем агрессивности и аргумент самозащиты здесь не главный.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up