Генерал вінницької міліції не сказав, що Тарас Чорноіван вимагав гроші у Василя Мороза

Генерал вінницької міліції не сказав, що Тарас Чорноіван вимагав гроші у Василя Мороза
Скандального журналіста-розслідувача спіймали співробітники міліції у Києві і тепер у Вінниці опитують. Щоб розповісти про затримання Тараса Чорноівана, сьогодні, 5 липня, скликав брифінг генерал міліції.

Віктор Русин говорив без особливих подробиць, посилаючись на таємницю слідства. Хто із ректорів перерахував головному редактору „Тарасової правди” чверть із обумовлених 400 тисяч гривень відкупних, начальник міліції взагалі змовчав.
- Вчора затримали по кримінальному провадженні головного редактора газети „Тарасова правда” Чорноівана Тараса Миколайовича за вимагання 400 тисяч гривень у керівника вищого учбового закладу області, - сказав Віктор Русин. - Зараз проводяться слідчо-оперативні заходи по документуванню і розслідуванню цього кримінального провадження, і справа буде направлена до суду.
Яка стаття відповідальності? – почали сипати питаннями журналісти на таку лаконічну заяву генерала.
- Стаття 189 Кримінального кодексу України, частина друга – вимагання.
Затримали під час передачі грошей?
- Були перераховані кошти, 100 тисяч гривень, на рахунок, який надав Чорноіван.
Вночі?
- Вчора ввечері. В місті Києві.
Він встиг зняти гроші?
- Іде кримінальне провадження і я не маю права говорити.
Чи можете підтвердити, що йдеться про вимагання у ректора медичного університету Василя Мороза?
- Що я можу сказати, те сказав.
Чи розглядаєте версію, що вже кілька ректорів платили Чорноівану?
- Якщо буде така інформація, однозначно, проведемо перевірку відносно таких фактів.
Де зараз затриманий?
- У Вінниці. Проводяться слідчі дії з ним в присутності адвоката.
За що вимагав гроші він у ректора?  
- За те, щоб публікації, які були оприлюднені в газеті „Тарасова правда” і інтернет-виданнях, будуть зняті із засобів масової інформації, і більше не буде статей відносно тієї людини.
Якісь пояснення цьому дав затриманий?
- Є слідча таємниця, і всі питання, які будуть, вони будуть озвучені потім в суді.
Тарас позиціонує себе, як розслідувач. Чи чекаєте реакції на його затримання від правозахисників чи ще когось? Чи готова міліція до цього?
- А що, лише Чоноіван себе позиціонує, як журналіст? Ви ж усі також проводите журналістські розслідування. Вам хтось якісь претензії пред’являє чи перешкоджає в тому? Ми констатуємо факти: до нас звернулися із завою, що відносно шанованої людини в області і в Україні було скоєне правопорушення, і ми зараз даємо йому юридичну оцінку.
А що з інцидентом про побиття Тараса Чорноівана? (головний редактор „Тарасової правди” потрапив у лікарню, писав заяву в міліцію після нападу на нього невідомих чоловіків в спортивному, потім інформував пресу, що той напад - пов’язаний з його професійною діяльністю).
- Так, є також таке кримінальне провадження. По ньому зараз проводяться слідчі дії, оперативні, розшукові заходи зі встановлення осіб, які його побили. Все це є.



А сектор зв’язків з громадськістю обласної міліції також не забарився з інформуванням вінничан про затримання Тараса Чорноівана, товариші якого не так давно проводили акції протесту на Театральні, 10, вимагаючи розслідування побиття журналіста. Щоправда, на сайті, не назвали прізвища головного фігуранта справи вимагання неправомірної грошової вигоди „за спростування компрометуючих статей”. Але про його проступок написали:
- 400000 гривень вимагав зловмисник в ректора одного з вінницьких вузів. За вказану суму редактор газети обіцяв спростувати компрометуючі статті. Для досягнення своєї мети зловмисник передав потерпілому декілька рахунків, складених від імені фізичної-особи підприємця, за нібито надані рекламні послуги. Потерпілий встиг перерахувати на зазначений рахунок 100000 гривень. Правоохоронці вилучили статті з компрометуючими матеріалами та рахунки-фактури та затримали зловмисника. За вимагання редакторові загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. Наразі він затриманий. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу на період слідства.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Я, львовянин, с 2011 по 2013 выставил на Тарасовой правде более 40 работ. От хроники "Завод" для патриота", "Казок Кайзервальду" до исследований Скнилова (Черное табу голубого полковника, Скнилов - после). Совершенно бесплатно. Сейчас - ресурс (ТП, ОРД-02, Резонанс, Гласность,..) закрыт товарищами ментами после появления на нем букета материалов по Врадиевке?! Откройте сайты, не позорьтесь, и выпустите гл редактора.
  • Anonymous

    http://20minut.ua/Novyny-Lvova/Vid-Chytachiv/yak-rektor-vinnickogo-meduniversitetu-vasil-moroz-pererahuvav-na-im-ya-10283878.html
  • Anonymous

    "вимагав зловмисник в ректора" і "Потерпілий встиг перерахувати " - не знаю, як у ВАС, читачі а в мене ці висліви викликає недовіру......... Кошти за рекламу? Інформ видання отримує, а потім приходить наша міліція і розповідає що це хабар. Невже у людини яка мріє отримати 400т зовсім виключені мізки. Мати Георгія Гонгадзе також через суд вимагала 1грн у "шановної людини" Миколи Джиги . Давайте і її за грати , Миколу у статус "потерпілого". Прояви демократії у нас "крепчают" . Шановна редакція РІА, перед тим як отримувати кошти за рекламу, звертайтесь до нашого генарала вінницького і тільки він може у натовпі впізнати хабарників та злочинців. "уважаемый человек, Василий Максимович" - перші два слова заставляють задуматись, чому Чорноіван вирішив "заиграться" , напевне у нього дитинство було тяжке не зміг награтись. Або, коли у перше Чорноівану пояснювали кулаками на скільки у нас у Вінниці "шановні люди" забули пояснити, від кого "пояснення". "ректор - он нормальный"- шановний Сергій, а Ви бачили "не нормальних" з влади, уточнюю з ПР? От і прокуратура не баче...... бандити тільки в опозиції...... От від таких людей з опозиції, (хулігани які розгромили відділок міліції) у Врадіївці нас з Вами Сергій і захищає наша міліція. А гвалтівники у погонах, корупція у вузах то це маячня, це не загроза для "демократичного суспільства". Але давайте задумаємось Сергій, чи необхіден Вам особисто захист міліції від таких людей як Чорноіван, чим він, - Вам може загрожувати? А от про "шановну людину" Мороза я можу багато що цікавого розповісти, але необхідно враховувати "чужі помилки" "Забота" про нашу безпеку вінницького генарала склала враження дешевого піару і немає нічого спільного зі слідчими діями.
  • Anonymous

    Подстава 100 процентов. Дожны быть доказательства. Завтра каждому могут перечислить на счёт деньги, так что значит - вымагатель. Это не доказуемо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up