Фейк із соцмереж обріс чутками про маніяка, який в Бару розчленував дівчат

Фейк із соцмереж обріс чутками про маніяка, який в Бару розчленував дівчат
«Дівчата, жінки, застереження для вас. Коли ви бачите, що загубилася дитина і просить допомогти знайти своїх батьків, при цьому дає листочок з адресою - не ведіть її туди. Ведіть у міліцію. Злочинці таким чином заманюють дівчат (найчастіше - віком до 25 років) у свої квартири. Там можуть тримати в заручниках, ґвалтувати, потім вбивати. У Львові таких психів вдосталь, вже фіксували такі ситуації...»

Це пост із групи Вконтакті «Підслухано у Львові». Приблизно такий самий розповсюджують тернополяни. Постять схожі інформації і вінничани у Фейсбуку. А в електричках, що ходять між Жмеринкою і Козятином, жінки розказують попутникам про трьох дівчат, який знайшли розчленованими в Бару. Нібито їх так само заманив якийсь маніяк до себе в хату за допомогою записки із адресою в дитячих руках. 

- Нічого такого, щоб підтверджувало цю інформацію, в Барському районі не було, - сказала начальник відділу комунікацій Головного управління поліції у Вінницькій області Анна Олійник. – І про дітей із записками в області випадків немає. Це якесь нагнітання паніки, бо інформація не відповідає дійсності. 

В поліції також сказали, що й у Львові не фіксували випадків, як написав хтось Вконтакті. Якби дійсно були - знали б про це і в інших регіонах. 




«Так, в дитинстві, перед тим, як загубитися, я завжди писав на листочку свою адресу і брав його із собою», - посміявся в коментарях до інформації про новий вид злочину користувач Вконтакті Антон. 



А інтернет-пошук показує, що пости про дітей із записками обійшли не одну країну. І ніде правоохоронні органи не підтвердили правдивості розтиражованої в Вконтакті і у Фейсбуку інформації про плачучу дитину, яка приводить жертв у лігво злочинця. 

Аналогічна істерика про дитячі записки і розчленовані жертви маніяка була в Росії та в Казахстані. При цьому повідомлення ілюструвалися страхітливими фотографіями «з місця події». Поліції довелося офіційно спростувати дані панікерів і доводити, що як фотопідтвердження у фейкових новинах використовувалися знімки з побутового убивства жінки її чоловіком, яке мало місце кілька років тому.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • anon.

    А якщо поліція не повірить куди мені звертатись?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up