Доцента політеху затримали на хабарі. СБУшників навела мати абітурієнта

Доцента політеху затримали на хабарі. СБУшників навела мати абітурієнта
оперативна зйомка СБУ
Декана факультету Вінницького національного технічного університету спецслужба затримала з 10 тисячами мічених гривень. Доцента, кандидата технічних наук, який був членом приймальної комісії, слідство підозрює у вимаганні неправомірної вигоди. По-простому кажучи, викладача взяли з хабарем. От тільки сума якась смішна для гарантованого вступу в університет на бюджетну форму навчання...

За даними слідства, на члена приймальної комісії заявила мати абітурієнта, і співробітники затримали його, як корупціонера, з грішми.

- Викрили корупційні дії керівника одного з інститутів Вінницького національного технічного університету, який вимагав від абітурієнтів хабарі за вступ їх до вишу на бюджетну форму навчання, - поінформували минулого тижня в прес-групі управління СБУ у Вінницькій області. - Зокрема, як член приймальної комісії, він вимагав від матері абітурієнта 10 тисяч гривень за безперешкодне складання її сином вступних іспитів.

Співробітники спецслужби затримали правопорушника, як йдеться в повідомленні прес-групи, після одержання обумовленої суми на вулиці, в його автомобілі. Відкрили кримінальне провадження і почали досудове слідство.

Редакція з власних джерел дізналася, що йдеться про декана факультету електромеханіки, електроспоживання та енергетичного менеджменту. От тільки працівники навчального закладу говорять, що машини в цієї люди не було. Взагалі статками доцент не вирізнявся. В чиїй тоді автівці спецслужба сфотографувала купюри по 500 гривень, запитати в самого підозрюваного не вдалося – він звільнився з роботи.

В робочому кабінеті підозрюваного в хабарництві декана зараз працює виконуючий обов’язки, який нічого не захотів говорити про свого попередника.

- Я не буду нічого коментувати, всі питання до ректора, - сказав він.

А за неофіційними даними, звільнився підозрюваний нібито за власним бажанням, але заднім числом. Вчора протягом дня його мобільний був вимкнений. Чи не провокація десятитисячна справа, почути від самого фігуранта справи не вдалося. Ситуацію не прояснив і ректорат.

Перший проректор технічного університету Олександр Романюк сказав, що він був у відпустці, коли сталася ця неприємна для вузу подія.

- Я тонкощів, чесно кажучи, не знаю. Прийшов з відпустки - і був ошарашений цією ситуацією, - сказав Олександр Романюк. – Але ж ви розумієте, що говорити однозначно не можна зараз, коли тільки почалося слідство. Ректор брав участь в слідчих діях, тому запитайте в нього.

Але ректор був зайнятий в приймальній комісії. Секретар записала контактний телефон і питання, з яким дзвонили. До кінця робочого дня сьогодні, 26 серпня, прокоментувати ніхто не подзвонив. Близько 17.00 телефон приймальні перестав відповідати. Тож єдине, що вдалося з’ясувати, - підозрюваний в корупції декан більше в технічному університеті не працює. Але чи сам пішов, бо визнав вину, чи його попросили, не зваживши на презумпцію невинуватості?

До слова, за хабарництво (одержання неправомірної вигоди службовою особою) загрожує щонайменше 17 тисяч гривень штрафу. Максимальне покарання – до чотирьох років тюрми зі забороною займати посади та спеціальною конфіскацією.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • 123

    А чому це автор вважає, що 10000 грн. - це смішна сума. Як для рівня політеха - то це нормально, це ж не який-небудь столичний ВУЗ...
  • Місцевий

    Торонтуй reply Місцевий

    Порошенко-то? А куда ж он денется. Если толпа раньше не порвет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up