Дівчача помста. Школярки змусили знайому залізти в сміття і посміхатися для фото


Дівчача помста. Школярки змусили знайому залізти в сміття і посміхатися для фото
Ця зйомка може стати справою про хуліганство з умовним строком покарання для неповнолітніх «люстратраторок». А може завершитися лишень профілактичною бесідою для дівчат. Результат залежить від того, чи захочуть батьки покараної і знеславленої смітником дівчини писати заяву про злочин
Вінницькі школярки перейняли методи активістів, які вимагали люстрації, кидаючи чиновників і нардепів у сміттєві баки. 15-річні дівчата так само «люстрували» однолітку. Вона, щоб не побили, залізла у сміття. Учасників відеоролика, який гуляє Вконтакті, зараз розшукують - RIA втрутила в історію дівчат міліцію

- Це буде тобі урок! Запам’ятаєш на все життя, - говорили дівчата, які пішли групою на одиначку, погрожували її побити, щоб не сумнівалася, гепнули ногою в живіт, і врешті підсадили у якості покарання в смітник.

Все це одні з дівчат знімала на мобільний. Інші подружки фотографували школярку у смітті на свій телефон.

Відео з назвою «За пи…ж нужно отвечать!!!» гуляє Вконтакті. Журналіст знаходила його на різних акаунтах, звідки ролик потім видалявся. А звернула увагу редакції на знущання школярок вінничанка, яка нікого з учасників події не знає, але вважає – такого не повинно бути серед дівчат.      

- Це відео мені випадково показав співробітник, і я була шокована побаченим. Це наша молодь, наше майбутнє, - написала 25-річна Ірина Крукова журналісту RIA Вконтакті. – Я не змогла просто на це дивитись, бо сама колись була на місці дівчини, яку покарали. Прикро, що так можуть поводитися дівчата. Думаю, потрібно задіяти батьків і виконавчі служби для роботи з цими неповнолітніми. Мені дуже шкода постраждалу дівчину, бо щоб вона не зробила, на таке покарання не заслуговує. Потрібно залишатись людяними в різних ситуаціях. У мене росте донька і мені страшно, що вона навіть думати про таке буде. Змалку навчаю її порядності, доброти, милосердя…

Злив „Модний вирок”
Не були милосердними ні до покараної модним сміттєвим способом дівчини, ні до однієї з тих школярок, що змусили товаришку лізти в смітник, хлопці з руху «Модний вирок». Вони розмістили на стіні своєї групи Вконтакті це відео, не сховавши обличчя покараної. Разом з фільмом про сміття – «злили» ще один ролик. На ньому, стверджують, саме та дівчина, що керувала процесом «люстрації». Вона лається, палить, випиває.  

Їй 15 років. Звати Катериною. Прізвище навмисно не друкуємо, а активісти «Модного вироку» назвали, дали посилання на її сторінку Вконтакті і місце проживання. Що про її непристойну поведінку варто поговорити з батьками, написав активіст Томпсон Хантер.

«Буду искать ее родителей, дабы показать это все им. При встрече пояснить, как себя нужно вести в обществе, снять видео, заставить извиниться и пообещать исправиться на камеру», - такі плани були написані від його імені на стіні спільноти, але пізніше пост зник.

Щойно журналіст написала Катерині, чи в курсі вона, що відео з її участю гуляє Вконтакті, школярка видалила сторінку. Тож, за що вона з подругами карала знайому сміттєвим баком, дізнатися не вийшло.

„Ще та штучка”
Інший активіст «Модного вироку», який називає себе Бородатим Ублюдком, зберігає в себе на сторінці ті самі відео з дівчатами. Він розповів: їхня людина «розводила» Катю на зустріч, але дівчина не погодилася. А в планах активісти мали, як кажуть, лишень пояснити їй, що так робити не можна.

Про «Модний вирок» RIA писала в номері від 29 жовтня - „Охота на педофилов в Виннице - поймали пятерых”. Ці хлопці полюють на чоловіків, які призначають зустрічі неповнолітнім дівчатам Вконтакті, знімають їх на відео і змушують пообіцяти зректися колишніх гріхів. Так перевиховують. Своїх жертв показують, а самі ховаються за псевдонімами, бо ж переступають межу закону.

- Ми не тільки з педофілами боремося, - пише Бородатий. - Наша головна мета – підняття і пропаганда моральності й здорового способу життя серед молоді. Це відео досить широко було розповсюджене у вузьких колах. Воно дійсно зняте у Вінниці. До речі, та дівчина, яку заставили залізти в бак, ще та штучка.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей, куди редакція передала відео зі знущанням над дівчиною, писали Вконтакті учасникам «Модного вироку». Просили Бородатого допомогти відшукати авторку відео, яка могла б назвати кожну учасницю події. Але активіст не назвав її.

Шукає міліція
Як розповів начальник обласного відділу кримінальної міліції у справах дітей Ігор Пороховий, його підлеглі роздрукували стопкадр з обличчям постраждалої і ходили мікрорайоном у пошуках цієї дівчини. Не знайшли. А Катерину розшукували за офіційними списками ЖЕКу та навчальних закладів Ближнього Замостя. Зараз розширили коло пошуків з мікрорайону на все місто. Кажуть, у багатотисячному місті по фотографії знайти навіть неповнолітню дівчину непросто.

- Поки що ми не змогли встановити дійових осіб цього ролика, - говорить підполковник міліції. – Потерпілу встановити не вдалося і ту дівчину, яка нібито це робила. Згідно зі списками мешканців названої дев’ятиповерхівки така не числиться, й у школах мікрорайону такої дівчини немає. Ми встановили вінничанку з таким прізвищем і ім’ям, але це зовсім не та, що Вконтакті. І по характеризуюючим даним сусідів, вчителів, це дуже спокійна, тендітна дівчина. Ту ми поки що не можемо знайти. Збільшуємо зараз радіус пошуків. Опрацювали мікрорайон і будемо відпрацьовувати все місто.

Заяви про злочин ні потерпіла, ні її батьки не писали. Ігор Пороховий каже, якщо такої не буде й після того, як його потерпілу знайдуть, з учасниками подій на відео проведуть профілактичні бесіди. Тобто їм нічого не загрожує, крім того, що опиняться в полі зору міліції. Якщо ж батьки, дізнавшись, що сталося з їхньою дочкою, вирішать дати хід криміналу, дії її одноліток можуть бути кваліфіковані як хуліганство. Але й це залежить від пояснень сторін.

- Може ж бути таке, що це постановочне відео, правда? – не відкидає й такої версії підполковник міліції і, щоб це перевірити, просить активістів допомогти знайти дівчат з відео. – Бородатому дали номер мого мобільного з проханням вийти на контакт, але він не дзвонив. А міг би прояснити ситуацію. У нас у Вінниці, до речі, працює ще одна схожа на його течію спільнота „Окупай Педофіляй”. Так з цими хлопцями ми знайшли спільну мову. Намітили спільні плани роботи. Є напрацювання. А „Модний вирок” з нами на контакт поки що виходити не хоче.


Стопкадр з відео, яке гуляє Вконтакті. Ця зйомка може стати справою про хуліганство з умовним строком покарання для неповнолітніх «люстратраторок». А може завершитися профілактичною бесідою для дівчат. Результат залежить від того, чи захочуть батьки покараної і знеславленої смітником дівчини писати заяву про злочин. У міліції з досвіду кажуть - навряд чи...
 

Коментар експерта
Лариса Петрова (46), психолог:
- У 15 років дуже хочеться бути дорослим. Як цього досягти? Чим довести це іншим? Найлегше - копіюючи поведінку, звички, стиль своїх кумирів чи батьків… Це відео про покарання смітником демонструє особливості підліткових стосунків. Спілкування в цьому віці - найважливіше. Через спілкування молодь пізнає, що добре і що погано. Хочеться, щоб стосунки були ідеальними, але навіть подруги здатні глузувати. Не одразу і не всі, напевно, зрозуміли, як вони принизили «потерпілу» дівчину. Підлітки – максималісти у всьому і судять суворо за найменшу провину. Причини можуть бути різні: ревнощі, невпевненість у собі, спроба самоствердитись… Вони не важливі. Важливо, як дівчата вирішують свої питання.
Відомо, що агресія породжує у відповідь агресію. А «потерпіла» поводилася досить гнучко, не стала вступати в бійку, прийняла приниження, навіть посміхнулась для фото. Зі страху. На її місці ніхто б не хотів опинитись. Це не найкращий вихід. Знущання руйнують психіку, це боляче, бо це душевна травма. Якщо подруги «знущаються», залишай їх якнайшвидше. Добре, коли в таких випадках є з ким порадитись. Тоді травму пережити буде легше. А з товаришками потрібно чесно про все поговорити, якщо потрібно, то вибачитись і визнати вину, коли вона є. Не можна мовчати. Раз змовчиш – потім усі будуть ноги витирати.
Багато з тих, над ким знущалися в школі, у дорослому житті продовжують відчувати свою безпорадність, сором, приниження, невпевненість у собі. Будь-яка інформація про приниження швидко зникає з соціальних мереж. Часто ті, над ким знущаються, ні в чому і не винні, а насильники замовчують правду. Тож добре, що журналісти цікавляться цим питанням. Молодим самостійно важко розібратись. І дорослі повинні відкрито говорити про такі випадки насилля. Вчити молодих, як поводити себе в конфліктних ситуаціях, як дружити, щоб попередити такі «розборки» в майбутньому.


Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анонім

    Анонім который написал "13.11.2014 10:25

    Знаю лично ту что била ногами и заставляла лезть в урну. Знаю родителей и где живет, но, там все печально, проводи беседу с родителями, не проводи, этому ребенку будет все равно." напиши пожалуйста кто это чмо и где оно живёт, а мы с ней проведём светскую беседу по поводу этого инцидента.Думаю до этой твари дойдет сразу.
  • Анонім

    А, если эти хулиганки столкнутся с ещё более наглыми, чем они? И их поставят на место. Вообще, это дикость для нашего миролюбивого города
  • Анонім

    Знаю лично ту что била ногами и заставляла лезть в урну. Знаю родителей и где живет, но, там все печально, проводи беседу с родителями, не проводи, этому ребенку будет все равно.
  • Taras Kolomiyets

    мамолітні тварини
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up