Борю Лексуса арештовували в лікарні, як якогось Аль Капоне

Борю Лексуса арештовували в лікарні, як якогось Аль Капоне
Борис Пасіченко називає себе волонтером і громадським активістом, але зараз він - у СІЗО за підозрою в організації бандформування
Розбір польотів. Створення не передбачених законом воєнізованих формувань та незаконне поводження зі зброєю. За підозрою в таких злочинах арештували Бориса Пасіченка. Він другий місяць у СІЗО. Його жінку погрожують зробити організаторкою банди, бо намагається витягти чоловіка

Знаного у вузьких колах за прізвиськом Лексус волонтера Бориса Пасіченка другий місяць тримають у слідчому ізоляторі. Його арештували на виїзному засіданні суду - в ординаторській першої лікарні і конвоювали до СІЗО, щойно медики виписали пацієнта.

- Його, як ганчірку, закинули в каталажку, - каже, як забирали з лікарні її цивільного чоловіка, Ірина Джепко.

- Я нарахувала 42 чоловіка конвоїрів, міліції і СБУшників, - розказує правозахисниця Наталія Покиньчереда. – Зробили коридор, по ньому провели і кинули машину. З крапельниці зняли із високим тиском і забрали на СІЗО.

Пішло з Козятина
Оголосили підозру Борису Пасіченку в рамках провадження, відкритого спецслужбою після обшуку козятинських самооборонівців і волонтерів організації «Ніхто крім нас». Про цю справу RIA повідомляла влітку. За інформації СБУ, у волонтерів-самооборонівців знайшли зброю та боєприпаси. Тоді Борис Пасіченко став на захист арештованих козятинців. Говорив, що це сфабрикована справа.

Невдовзі у Вінниці, в мікрорайоні Поділля, де мешкає цивільне подружжя Пасіченка та Джепко, на Бориса напали. Йому без будь-яких пояснень «наваляли» дерев’яними палицями на парковці. Сьогодні його жінка признається, що був другий напад, у ресторані «Мисливець».

- Ті самі «тітушки» вимагали забрати заяву про побиття на парковці, обзивали Бориса памперсом і били долонями його по голові, - каже Ірина. 

Вона розповідає, що тоді набрала «102» і поклала телефон біля себе. Оператор міліції нібито був на зв’язку і чув, що дзвінок з місця конфлікту, але не зреагував на такий виклик. І заяви потім Ірина не писала. Боялася. Ще й першу, про побиття на парковці, забрала з міліції. А правоохоронці могли змінити кваліфікований як хуліганство злочин в умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

- У Бориса нирка опустилася, в нього тяжка черепно-мозкова травма. Потрібне лікування, а його тримають в СІЗО, - бідкається жінка.

- Незаконно! – наголошує її подруга-правозахисниця. – Пасіченко не мав нелегальної зброї та не фінансував незаконну діяльність. Його просто для кількості взяли у справі Лавренюка та інших, щоб було бандформування. Не вистачало п’ятого і тут знайшли. Активний, позитивний, в переділки не влазив, завжди відстоював права і інтереси людей. Люди з Бродецького цукрового заводу звернулися до нього по допомогу, ми всі виїжджали туди, коли люди перекривали дорогу і просили захисту і допомоги. Але ніякого відношення до якогось незаконного формування Борис не мав.

Епізод - не епізод  
Побиття Борис Пасіченко одразу пов’язував зі своїм втручання в конфлікт людей та нових власників цукрового заводу в Бродецькому Козятинського району. Розповідав, що один зі співвласників цукроварні - олігарх, який з ЛНР чи ДНР перебрався в столицю. В цій історії Лексус - громадський активіст, що виступив на підтримку селян.

- У Бродецькому були різні громадські організації, преса, міліція, але тільки Борису зробили епізод, - говорить Наталія Покиньчереда.

- Ті самі люди стояли на стороні нового власника, що й побили Бориса. Ті ж «тушки» погрожували нам весь час. Вони за мною й зараз постійно їздять. Показують, що вони є, - каже Ірина Джепко, яка без охорони з дому ні ногою. Її скрізь супроводжують брати.


Ірина Джепко прийшла в редакцію розказувати про справу свого цивільного чоловіка теж з "охоронцем" (він стоїть позаду). Вона сказала, що Бориса Пасіченка "замовили" бандити, які зараз їй погрожують
– Їй ставлять вимогу, щоб не піднімала галас, не залучала до судів громадськість, інакше зроблять організаторкою бандформування, - каже правозахисниця. – От буквально вчора (минулий четвер, - авт.) її відкрито фотографував якийсь мужик з джипу із номерами «4000». Моя думка, що СБУ сьогодні утримує «тітушок», як засіб залякування. Вони у них, як позаштатні співробітники. 

Операція «Виписка»
- В лікувальній установі людина помирає, і ніхто не надає медичної допомоги! – чути чоловічий голос на відео, знятому правозахсницею в лікарні №1 14 жовтня.
Бориса Пасіченка госпіталізували після оголошення йому підозри. Як каже жінка, він кілька разів втратив свідомість через нервування та отриману під час побиття черепно-мозкову травму, тому опинився в нейрохірургії. Проходив обстеження. 14 поїхав на МРТ в лікарню ім. Ющенка й там втратив свідомість. Його привезли назад в палату першої лікарні, підключили до крапельниці. І тут виявилося, що лікувати його більше не будуть - виписали.

- Ми мусили в лікарню викликати швидку допомогу, тому що персонал відмовлявся надавати йому допомогу під тиском силовиків, - каже Наталя Покиньчереда.
Її київська колега Наталя Аваєва викликала в лікарню опергрупу і писала заяву про відмову медиків лікувати хворого. Але провадження за подіями 14 жовтня не відкрили. Правозахисниця звернулася в суд.   

- Він упав у коридорі, - розказує Ірина Джепко. – Лікар якийсь сказав дати крапельницю, щоб збити тиск. Тиск був 220, збили до 170, під крапельницею знов піднявся до 220… Я в істериці була, кричала «Робіть щось!»…

- Я забрала Іру звідти, бо таке психіка й сторонньої людини не витримала б, - говорить подруга Ірини (на фото). – Вона вже не бачила, як Бориса по живому коридору вивели і кинули в машину конвою...




Тижнем раніше в лікарні був суд. Рішення про арешт виносив голова міського суду Михайленко в ординаторській. Жінки тоді питали у лікарів, чи випишуть вже арештованого Пасіченка. Їх запевнили – ні, бо людина хвора. А 14 з’явилася виписка, поки Бориса возили на обстеження.

- Мене дивує позиція в цій ситуації СБУ, - говорить Наталія Покиньчереда. - Вони весь час були в лікарні як «смотрящі». За місяць в СІЗО не провели з Борисом жодної слідчої дії і продовжили арешт ще на місяць. В мене таке враження, що їхні слідчі, коли вчилися, то прокурили лекції в туалеті. Порушень - маса. Ми їх оскаржуємо.

 

Масимальний репост!!!!!!!SOS Прошу прослухати відео з Неврологічного відділення Вінницької міської лікарні №1, де точно ...

Posted by Наталія Покиньчереда on 31 октября 2015 г.

 

Відео дня

 




 

В СБУ сказали: довели Пасіченку ще й шахрайство
Судячи по знятому правозахисницею відео, Бориса Пасіченка арештовували як особливо небезпечного злочинця. В лікарні юрбилися десятки людей у формі і без. Було міліцейське начальство, хоча розслідує провадження, де Пасіченко один з п’яти підозрюваних (решта - козятинські волонтери-самооборонівці), веде спецслужба.

RIA попросила прокоментували арешт Бориса Пасіченка прес-службу обласного управління СБУ і отримала відповідь, що слідчі вже завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, він - підозрюваний. Борису Пасіченку інкримінують чотири статті: шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою; створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності; носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу; підроблення офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки.

«Зібрано достатню доказову базу. Стороні захисту надано доступ до матеріалів розслідування для ознайомлення. Найближчим часом провадження буде спрямовано до суду для розгляду. Законність обрання Вінницьким міським судом запобіжного заходу у формі тримання під вартою підтверджено апеляційним судом, - повідомили також у прес-службі. - У ході судових слухань та у засобах масової інформації сторона захисту намагається надати даному кримінальному провадженню політичного забарвлення. Наголошуємо, що інформація стосовно усунення в такий спосіб громадянина Пасіченка від участі у місцевих виборах не має під собою жодних підстав хоча б тому, що він на момент реєстрації кандидатом в депутати мав непогашену судимість. Ця обставина відповідно до Закону України «Про місцеві вибори» не дозволяє реєстрацію».

 

В прокуратурі уточнили:
є сім арештованих і були наркотики


У прокуратурі області про назване кримінальне провадження поінформували більше. Уточнили, що всього підозрюваних семеро. Усіх арештували за рішенням суду без справа внесення застави. І їм загрожує від 5 до 12 років позбавленням волі з конфіскацією майна. А в переліку злочинів також є стаття про придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин за попередньою змовою групою осіб. 

«Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканцем одного з районів області у минулому році створено непередбачене законом збройне формування, - повідомили в прес-службі прокуратури області. - Декларуючи в своїй діяльності надання волонтерської допомоги бійцям Збройних сил України, особа фактично налагодила канал постачання до регіону вогнепальної стрілецької зброї, вибухових речовин та бойових припасів, в тому числі для потреб створеного ним формування. Упродовж минулого-поточного років члени незаконного озброєного формування з метою власного збагачення здійснювали спроби заволодіння чужим майном, приймали участь у розв’язанні  майнових суперечок між суб’єктами господарювання. У ході проведених обшуків вилучено значну кількість нарізної вогнепальної зброї, боєприпасів, особливо небезпечні наркотичні засоби». 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Покиньчереда Наталія

    О колега моя  
  • Анонім

    А чего не говорят о ,,Немировском ЛВЗ,, который борюсик трусил неоднократно со своей бригадой,а по Виннице сколько предприятий которые он задел,если многие дадут показания,то ему мало не покажется и его команде тоже?
  • Марценюк Мария

    дивіться... люди... справа в тім, що вся кривда лиш у тому.... що коментують  весь бруд, лиш ті люди, в чиїх це інтересах... а хто знає правду, мовчать і підтримують РОДИНУ!!! .....на його місці може бути кожен із нас...і все через те, що нажаль ми не є захищені... всі ми ходимо під Богом!!!

    Наталія Покиньчереда reply Марценюк Мария

    Підтримую.
  • Oleksandr Stoliarov

    Борька - ще той бидлан, за діяння потрібн відповідати...але шкода що це не правосуддя, а лише розправа над неугодним конкурентом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up