Бандитів кують в кайданки і ефектно, і по-тихому. Які злочинні групи спіймали?

Бандитів кують в кайданки і ефектно, і по-тихому. Які злочинні групи спіймали?
Фото СБУ із затримання "вибивал" банди кримінального авторитета Самвела. Брали рекетирів у заміському приватному маєтку
  • Днями спецслужба взяла бандитів, які «збивали» гроші, як у 90-тих.
  • Доти — закувала ще одну групу рекетирів і поклала обличчям в асфальт нелегальних колекторів.
  • Поліція ловить злочинні групи не так гучно, але останнім часом частіше, ніж раз на тиждень 

Поліцейські у бронежилетах та з автоматами на в’їздах до Вінниці зупиняють машини для перевірки. Для профілактики чи ловлять кого?  

— Усі шляхи в’їзду і виїзду перекриті пересувними постами поліції для швидкого реагування та затримання осіб, які вчинили злочини на території міста та намагаються покинути його межі, — пояснив керівник поліції Юрій Педос.  

Лише у Вінниці цього року затримали 12 злочинних груп, які мають по кілька злочинних епізодів. Мало не половина із них – міжрегіональні, тобто з учасниками - громадянами інших країн. Переважно з Грузії. Про це розказують у поліції. Додають: що за показниками розкриття злочинів наш регіон – на шостому місці.

Відео дня

Паралельно з поліцією працює спецслужба. Більш гучно. І затримання показує резонансніші.

З офіційних повідомлень СБУ бачимо, що співробітники затримали три злочинні угрупування — фактично банди. Одну з них назвали колекторами за те, що вибивала борги на замовлення. Інші дві – це угрупування рекетирів. Ці бандити вимагали віддавати їм гроші нізащо.

Про останнє затримання спецслужби прокуратура Вінницької області повідомила ось так: викрили «кримінальних авторитетів» і їх спільників. У СБУ не приховували, що взяли вибивал із банди авторитета Самвела.  

За даними слідства, три бандити вимагали у вінницького лікаря 5000 доларів США, які їх попросила повернути вінничанка. У прокуратурі кажуть, що вимагачі не мали наміру повертати жінці гроші. Для їх затримання розіграли сценарій з передачею тисячі доларів, яку потім ідентифікували під час затримання.

Узяли рекетирів минулого тижня у приватному маєтку в передмісті Вінниці. У спецслужбі показали людям фото з кремезними чоловіками у наручниках і дали коротку інформацію. А в прокуратурі додали значимості операції: «Затримані є фігурантами інших, резонансних кримінальних проваджень».

Нагадаємо, що раніше такі затримання проводили працівники окремого підрозділу міліції – Управління боротьби з організованою злочинністю. УБОЗ ліквідували. Натомість у поліції зробили невеликий відділ карного розшуку, який розслідує правопорушення злочинних груп. Його працівники кажуть, що затримань проводять значо більше, ніж СБУшники, але не спішать розголошувати інформацію. Спершу, мовляв, мають довести ряд епізодів, розподіл ролей у групі, а вже потім казати: «взяли організовану злочинну групу».

— Так, молодці, що спрацювали і зуміли показати це, - казав після одного з затримань спецслужби заступник начальника поліцейського відділу по боротьбі з організованою злочинністю Олександр Мамлига. – Ми деякі моменти просто так не афішуємо...

Афішує згодом сектор комунікацій обласної поліції. І стрічка новин на відомчому сайті показує: частіше, ніж щотижня поліцейські області затримують злочинні групи. Нещодавно взяли знову групу квартирників-гастролерів. Тижнем раніше — припинили діяльність місцевих наркодилерок і зупинили родину «рабовласників», які змушували інваліда заробляти на них... Дещо іншого рангу злочинці у поліцейських результатах роботи. Ще інколи поліція розповідає, що ловить злодіїв до того, як вони щось накоїли.


Банди, спіймані СБУшниками

Рекетири кримінального авторитета "Самвела Московського"

18 листопада. СБУ повідомляє про затримання у приватному маєтку в передмісті Вінниці чотирьох учасників угруповання кримінального авторитета "Самвела Московського". Ці люди спеціалізувалися на рекеті – вимагали гроші з місцевих бізнесменів. Один з епізодів: вимагали від члена родини вінницького комерсанта 4000 доларів США і погрожували фізичною розправою над ним та його близькими, знищенням майна.



Банда спортсменів «вибивали» неіснуючі борги

19 вересня. СБУ звітує про ліквідацію організованого угруповання, члени якого налагоджували дружбу з вінничанами, які, наприклад, щойно повернулися із закордонних заробітків, а потім створювали конфліктні ситуації, щоб відібрати у них гроші. Рекетири підтримували себе у спортивній формі, володіли зброєю, мали контакти з представниками кримінального середовища з інших областей України. Їх взяли під час одержання 3000 доларів США з чергової жертви. Під час обшуку вилучили у бандитів травматичні пістолети, холодну зброю, гранати, боргові розписки та технічні паспорти на автотранспорт потерпілих.



Угрупування нелегальних «колекторів»

12 липня. Спецслужба затримала шістьох учасників організованого угруповання нелегальних "колекторів". Шість рецидивістів, які відбували покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини, вимагали гроші у мешканців різних регіонів України на замовлення приватних кредиторів і додавали свій відсоток до існуючої суми боргу за послуги. Під час обшуків в учасників банди вилучили боргові розписки під заставу квартир, будинків, земельних ділянок та транспортних засобів.



 

Групи, затримані поліцейськими

Цього року поліцейські тільки у Вінниці затримали 12 груп злочинців. Найбільше затримань було в листопаді-жовтні: 

Сьома група квартирників
Затримали двох громадян Грузії, які намагалися обікрасти квартиру в будинку на Зодчих. Це рецидивісти, які працювали в різних регіонах країни. Під час втечі крадії викидали з кишень відмички. Одного затриманого видворяють з країни, другого - судять за раніше скоєні крадіжки. Це вже сьома група «квартирників», яких узяли у Вінниці цього року.



Озброєні наркодилерки
Затримали озброєну групу, яка розповсюджували наркотики у Вінниці. Дві вінничанки продавали амфетамін, метадон та марихуану. Робили «закладки» для покупців на територіях шкіл, сходових клітинах багатоповерхівок, в парканах приватних будинків. Оплату за товар отримували на картки. У однієї наркодилерки вилучили бойовий пістолет з глушником.



Квартирники з Макаровим
Чотирьох гастролерів взяли у Вінниці. Затримували на виході з найманої квартири на Келецькій. У валізах злодіїв вилучили велику кількість відмичок, приладів для зламу дверей, засоби зв’язку, тепловізор, бінокль, камуфльований спецодяг і - пістолет Макарова, який був споряджений бойовими набоями. Один із злодіїв намагався втекти від олперативників на машині, але йому це не вдалося.



Родина "рабовласників"
Працівники поліції у Жмеринському районі викрили двох жінок та чоловіка, які шляхом погроз та фізичного насилля протягом двох років змушували 60-річного інваліда жебракувати. За день вони мали прибутку від експлуатації людини з обмеженими можливостями 200-600 гривень. Організувала такий «бізнес» 28-річна жінка, неповнолітня дочка якої постійно наглядала за потерпілим, аби той нікому не поскаржився. В чоловіка відбрали докцменти, щоб не утік.



Вивезли в ліс і вбили
Групове вбивство було в Погребищенському районі. Троє односельчан вивезли свого знайомого до лісу і задушили. Тіло покійного знайшов місцевий грибник. Коли поліцейські розкрили злочин, то взнайли й причину розправи односельців над чоловіком. Він поцупив щось в одного з товаришів, й той придумав запросити його в ліс під приводом рубати дрова, і там покарати.



Розбійник, що "грачував"
У Вінниці затримали розбійників, які підвозили 30-річного вінничанина на приватному таксі, а потім побили його та забрали цінності у його квартирі на Пирогова. У ході слідства поліцейські виявили причетність раніше судимого таксиста до нападу на дівчину в червні цього року. І йому, і напарнику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією.



Спіймали до злочину
На в'їзді в Гайсин затримали групу з чотирьох квартирних крадіїв з Одещини. У автомобілі злодіїв знайшли та вилучили саморобну зброю та набори відмичок, якими вони так і не змогли скористатися в нашому місті. Поліцейські розіграли оперативну комбінацію, щоб зупинити злодійський «Nissan Maxima», після того, як отримали інформацію про приїзд гастролерів, які крали в інших регіонах.


 

Читайте також:

Який ризик бути вбитим, пограбованим або обкраденим у Вінниці? (ІНФОГРАФІКА)

Вінницька злочинність в коментарях та цифрах. Правда і міфи (ІНФОГРАФІКА)

Напорушували більше, як на 2,5 мільйона гривень. Рейтинг проступків вінничан
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Пупкин Вася

    Из 4.5 миллиона жителей Грузии , 2 миллиона разъехались из страны в поисках лучшей доли . Половина жителей уехали !!!!!!!
  • Пупкин Вася

    Половина грузин руководят украинской полицией , вторая половина грузин грабят украинский народ ! Совпадение ?)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up