Антикорупціонер Кудіяров за гратами. Громадські активісти переконані - його підставили

Антикорупціонер Кудіяров за гратами. Громадські активісти переконані - його підставили
Відомий у місті громадський діяч та борець із корупцією Вадим Кудіяров затриманий за підозрою у вимаганні хабара. Хлопець ніби-то пропонував головній лікарці обласної дитячої лікарні Тетяні Антонець повирішувати її судові справи за 75 тисяч доларів. Друзі Кудіярова говорять про політичне замовлення.

- Це все підстава! - вигукнув Вадим Кудіяров активістам та журналістам, коли його вели у судову залу на слухання. Хлопця арештували на 60 діб із можливою заставою у 120 тисяч гривень. Ні наявність у підозрюваного хворої матері - інваліда другої групи, ні його позитивна характеристика не пом’якшили рішення суду. Там вважають, що пана Кудіярова потрібно арештувати, бо він може чинити тиск на заявницю та свідків.

Куди зник Кудіяров
Тиждень тому, 25 червня, мобільний телефон очільника вінницької “Батьківщини молодої” Вадима Кудіярова перестав відповідати. Близько четвертої години того ж дня представники вінницької “Свободи”, “Народної Волі” та ультрас пішли шукати свого товариша Вадима Кудіярова, бо запідозрили щось недобре.
Спочатку вони навідались до вінницького УБОЗу. Проте Кудіярова там не знайшли. Черговий міліціонер навіть показав недовірливим активістам журнал реєстрації - мовляв, самі дивіться, немає тут вашого товариша.
Далі вирушили до обласного управління міліції, що на вулиці Театральній. Там вже начальник Олег Школьний підтвердив, що Кудіяров у них. Слідчі спілкувались із Кудіяровим, перевіряли інформацію щодо наявності складу злочину. Кудіярову інкримінували статтю 368 Кримінального кодексу України - отримання хабара.

Відео дня

Міліція імен не називає
Детективна історія про те, як “один” із вінницьких громадських діячів та член атнтикорупційного комітету при облраді вимагав хабара у головної лікарки “однієї” з обласних лікарень не довго залишалася таємницею. І хоча у міліції та прокуратурі і досі не називають конкретних прізвищ, вже через кілька годин після затримання підозрюваного інтернет облетіла новина про те, як Кудіяров до Антонець за хабарем ходив.
Наступного дня, 26 червня, перший заступник начальника УМВС у Вінницькій області Юрій Педос та заступник обласного Прокурора Анатолій Максимюк дали прес-конференцію. І розповіли, що, власне, сталося із загадковим громадським діячем-інкогніто:
- Два тижні тому, 19 червня, до працівників правоохоронних органів звернулася заявниця - головний лікар однієї з обласних лікарень, - каже пан Максимюк. Вона повідомила, що один з вінницьких громадських активістів вимагає від неї хабара у 75 тисяч доларів. Заявниця наразі судиться із владою через незаконне - з її точки зору - звільнення її із займаної посади. А цей активіст обіцяє через “одного” суддю поновити заявницю на займаній посаді.
Правоохоронці розповіли, що спочатку підозрюваний хотів від заявниці 75 тисяч доларів. Потім сума виросла вже до ста тисяч доларів. В міліції зареєстрували заяву і почали проводження слідчо-розшукових дій. В результаті міліціонерам вдалося отримати інформацію, яка підтверджувала слова заявниці про те, що у неї вимагають гроші за поновлення на посаді.
Присутні на прес-конференції представники вінницьких ЗМІ просили називати речі, себто, людей, своїми іменами:
- Та годі вам! Всі і так знають, що це Антонець і Кудіяров, - лунало у залі.
Але правоохоронці не піддалися на вмовляння:
- Це таємниця слідства. І поки воно триває, ніяких прізвищ та імен ми не будемо називати. А ви собі знайте, - каже заступник обласного Прокурора пан Максимюк.
За свободу - 120 тисяч гривень
Заступник обласного Прокурора Анатолій Максимюк розповів, що працівники правоохоронних органів провели спецоперацію по затриманню підозрюваного. Його взяли “на гарячому” разом із посередником, безробітним вінничанином.
- Підозрюваний домовився із заявницею про зустріч у неї в кабінеті в середу, 25 червня. Він збирався отримати від неї частину суми - 25 тисяч доларів. Так як у заявниці не було таких грошей у повному обсязі, ми дали їй “куклу”. Але частина грошей там були справжніми. Одразу ж після операції кошти були вилучені.
За словами Анатолія Максимюка, організатор в останній момент зателефонував заявниці і сказав, що сам прийти не зможе. По гроші “забіжить” інший чоловік. Посередника затримали, ледве він встиг із грішми дійти до дверей приймальні. А ще за 20 хвилин взяли і організатора.

Кудіяров поки що не коментує
Через два дні, 27 червня, підозрюваному оголосили підозру у вчиненні кримінального злочину - намаганні отримати хабара у особливо крупних розмірах. Під час засідання Вінницького міського суду Кудіярову визначили і міру запобіжного заходу. Сторона звинувачення наполягала на його арешті  - щоб уникнути можливого чинення ним тиску на заявницю та свідків. Суд ухвалив міру запобіжного заходу - арешт на строк 60 діб - і суму застави для підозрюваного, якщо він не хоче до СІЗО. Ціна свободи для Кудіярова складає 120 тисяч гривень.


- Це підстава і помста від “регіоналів”! - вже з-за грат вигукнув і сам Вадим Кудіяров.
Згодом адвокат пана Кудіярова, Олександр Сарафанюк, підтвердив, що Вадим перебуває у СІЗО.
- Родичі та друзі збирають 120 тисяч гривень для внесення застави, - каже адвокат Сарафанюк. - Коментувати поки що Вадим нічого не хоче, відмовився він і давати свідчення. Чесно скажу, що справа дуже складна - про це свідчить навіть сума застави. Тому з офіційною позицією ми поки що не визначилися.
“Кудіяров обіцяв все повирішувати”
Нагадаємо, що у заявниці - головного лікаря обласної дитячої лікарні - давня дружба із представниками вінницьких громадських організацій: люстратором Хортом, очільником Народної Волі Денисом Котовим, координатором Євромайдану-Вінниця Таїсією Гайдою, представником місцевого Автомайдану Анатолієм Почтаром, активістом Студентської Волі Андрієм Вигонюком. Всі ці громадські діячі активно домагаються усунення Антонець із посади головного лікаря обласної дитячої лікарні та називають її корупціонеркою.
Нападки на  Антонець вінницькими активістами досяглои свого піку в процесі призначення нових головних лікарів області. Новина, що Антонець через суд добивається поновлення на посаді, неабияк обурила всіх активістів - вони обіцяли зробити все можливе, щоб не допустити “улюбленого” дитячого лікаря до крісла.

Чи вписується у такий сюжет інсценізація підтвердження “хабарництва” Антонець? Теоретично, вписується. Адже піймати головну лікарку на тому, як вона дає хабара судді прямісінько за годину до судового засідання по її справі - це ще той “подвійний шоколад”.
Журналіст RIA запитала саму Тетяну Антонець, що вона думає з цього приводу і чи справді до неї за хабарем приходив Кудіяров:
- Так, приходив, і не раз, - каже пані Антонець. Спочатку зателефонував - навіть не знаю, де взяв мій номер, і запропонував зустрітись у кафе на вулиці Зодчих. Мовляв, хоче познайомитись зі мною особисто. Ми довго розмовляли, він розпитував про моє життя, роботу. Справляв непогане враження: говорив виховано, в піджаку, серйозний … Але дуже амбітний. В кінці розмови вигукнув: “Тетяно Іванівно, то Ви ж нормальна людина! Чого тоді на Вас так нападають?”.
За словами пані Антонець, в знак своєї “симпатії” Кудіяров запропонував їй захист від цькування громадськими активістами. Всього за … десять тисяч доларів.
- Я відмовилася, - каже пані Антонець. - Сказала, що це не мої методи, і я свої проблеми буду вирішувати виключно правовими методами.
Головна лікарка розповідає, що хлопець не вгамувався. То пропонував їй допомогти коштами ніби-то на розвиток дитячого футболу - 248 тисяч гривень, то відверто говорив, що вирішить питання з суддею по її справі - спочатку за 75, а потім і за 100 тисяч доларів.
- Я розумію, що громадські діячі вирішили мене таким чином “розвести”. Може, і грошей заробити. Тому 19 червня пішла до міліції і написала заяву. Рішення далось мені дуже і дуже нелегко - шкода було цього молодого й амбітного хлопчину. Але коли ми вже говоримо про те, що час жити по-новому, боротися з корупцією і хабарництвом, то я лише виконала свій громадянський обов’язок.
“Місцева мафія проводить зачистку активістів”
Вінницькі активісти на своїх сторінках у Фейсбуку вибухнули обуренням через арешт їхнього товариша Вадима Кудіярова. Називають це політичним замовленням, підставою та намаганням розправитися з усіма неугодними.
Активістка Євромайдану-Вінниця Таїсія Гайда:
- Злочинна влада на місцях знищує активістів, - пише пані Гайда на своїй сторінці у Фейсбук. - Ми почали розслідування, що стосуються корупціонерів в міліціїї та судах у Вінниці. А сьогодні розпочалась "зачистка" активістів. Вадима Кудіярова, який збирав докази на голову одного із судів, "підставили" з грошима, зараз він у СІЗО.
На сайті “20 хвилин” у рубриці “новина від читача” активно публікують статті про те, що влада підставила громадського діяча. Пов’язують це з його активною громадянською позицією, принциповістю та порядністю. А ще з високими шансами Кудіярова у майбутньому стати депутатом як мінімум міської ради - мовляв, це місцевим можновладцям наче кістка в горлі. Невідомий автор пише, що пані Антонець начебто сама телефонувала Кудіярову та пропонувала хабара.
Очільник вінницького козацького полку імені Івана Богуна Володимир Воловодюк теж переконаний у невиновності Вадима Кудіярова:
- Це все місцева мафія - хочуть дискредитувати громадських активістів, - каже пан Воловодюк. - Думаю, це політичне замовлення і добре спланована опеація. Певно, пані Антонець теж приклала до цього руку. Винних треба шукати серед тих, кому вигідно посадити Кудіярова.
На питання про те, чи знав сам пан Воловодюк про те, що робить його товариш, отаман відповів так:
- Вадим ще молодий і недосвідчений. На жаль, він нічого мені не розповідав. А так би я йому порадив не вести ніяких розмов із Антонець. Взагалі. Ніяких. Жодних. Бо тут грають по-крупному, і ставки високі. А він, певно, хотів як краще, і встряг у халепу.
Як би там не було, ми підтримаємо нашого товариша. Будемо привертати увагу громадськості, влаштовувати мітинги та протесні акції.

Читайте також:

Вадима Кудіярова арештували з можливістю застави. Ціна волі - 120 тисяч гривень

Антонець розповіла, як Кудіяров пропонував їй свою "протекцію". Хотів спочатку 10, а потім і 100 тисяч доларів

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    http://vn.20minut.ua/Vid-Chytachiv/tetyana-antonets-vpevneno-krokue-do-tyurmi-10327649.html http://vn.20minut.ua/Vid-Chytachiv/tetyana-antonets-vzhe-na-porozi-tyurmi-10326823.html Вся правда о "святой" Антонець это так что бы вы понимали ху из ху!
  • Anonymous

    Vне кажется, что все это подстава, четко спланированная подстава! Все это произошло потому что у нас в Виннице после майдана ничего не изменилось, все те же люди которые работали на партию регионов остались у руля. Кудияров реально люстрировал этих гнид. Что стоит Вельчинский, Власюк, Михайленко, Антонец и другие. Эти люди миллионеры... Которые сделали со своих должностей бизнес. КУДИЯРОВ - НЕ ВИНОВЕН!!!
  • Anonymous

    Люди, включите мозги! Вадим обращал внимания на коррупционные схемы, отправлял целые тома дел. В итоге не открыто не одного криминального дела. Антикорупционный комитет давил на органы что-бы они дали отчеты по проведенной работе. А тут бах и самого Кудиярова отправили за решётку. Как то не складывается!!!
  • Anonymous

    Воловодюк еще тот жулик(:smile:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 18:58 смс для Анечки 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up