46 чиновників з початку року спіймали на кримінальній корупції


46 чиновників з початку року спіймали на кримінальній корупції
Чи змінилися апетити хабарників та схеми для збагачення державних службовців? Про це та результати роботи міліції і своїх підлеглих за 11 місяців цього року розповів прокурор області.

Суми хабарів та „відкатів”, як сказав, В’ячеслав Соколовий, різні. Від 100 тисяч до півтисячі гривень. Але якщо по 500 гривень чиновник бере „на потоці” - щодня, а той кілька разів на день - то й прибутки має відповідні.

Днями, наприклад, оголосили про підозру районному керівнику державної реєстраційної служби управління юстиції. Його спіймали з півтисячею гривень неправомірної вигодою. Це була плата за виготовлення витягів з державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Тобто за те, за що й отримує він зарплату. Чиновнику інкримінують із десяток аналогічних епізодів.

Прокурор розповів, як державні службовці змушують людей платити за те, що вони виконані зобов’язані. Створюють штучну чергу, затягують оформлення документів тощо. Хочеш-не хочеш, але потрапляєш в складну ситуацію, де без винагороди  вирішити питання не виходить.

Не ставати посібниками хабарництва та повідомляти правоохоронні органи про корупційні прояви, попросив людей прокурор. Він сказав, що до чистоти рядів державних службовців ще далеко, і наш регіон – тут не виключення, бо міліція і працівники прокуратури бачать тільки те, що на поверхні. Корупція ж дискредитує Україну перед світовою спільнотою.

- Чистота рядів державних службовців дозволяє іноземним інвесторам бути спокійними в фінансуванні різних проектів, - говорить В’ячеслав Соколовий, - тому на боротьбі з корупцією зосереджена найбільша увага правоохоронних органів і служб.

Ось які результати боротьби міліції і прокуратури із корупційними проявами в нашому регіоні назвав прокурор: за 11 місяців скерували до суду 41 обвинувальний акт про злочини з ознаками корупції, фігурантів у цих справах 46, а завданих ними збитків – понад 200 тисяч гривень.

Щодо адміністративної корупції, то таких протоколів з початку року склали 72 і вже притягнули до відповідальності 50 дрібних корупціонерів.

Між іншим В’ячеслав Соколовий сказав, що прокуратура зараз переживає важкі час – реформування. Змінюють структуру і оптимізують штат працівників. Якого чекають скорочення у Вінниці, прокурор області не сказав. Це буде рішення Генпрокурора.

А в у рамках люстрації вже звільнили двох підлеглих прокурора Соколового. Інші співробітники прокуратури, які підпадають під дію Закону „Про очищення влади” (ті, що займали посади в 2010-2014 роках чи здійснювали процесуальне керівництво в провадження щодо учасників Майдану) ще проходять службову перевірку.

І перевірку на право працювати далі, як сказав прокурор, до кінця червня наступного року пройде кожен його підлеглий.

- Не було жодного корупційного прояву працівника прокуратури, - сказав В’ячеслав Соколовий на питання, чи ловили на корупції працівників прокуратури у Вінницькій області. – Адміністративних протоколів не складалося, не порушувалися кримінальні провадження.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Рано чи пізно все випливе на ружу.
  • Georgy Dmitriev

    "Чистота рядів державних службовців дозволяє іноземним інвесторам бути спокійними в фінансуванні різних проектів, тому на боротьбі з корупцією зосереджена найбільша увага правоохоронних органів і служб" ???. І де ж результати , які мають бути  результатом цієї прискіпливої уваги?

    Georgy Dmitriev reply Georgy Dmitriev

    Ті результати, про які говорить пан прокурор, на сміх курям
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up