Міцне кіно. "Англійський паціент" - фільм, який залишає слід на серці

Міцне кіно. "Англійський паціент" - фільм, який залишає слід на серці
Війна і любов. Обидві жіночого роду. Обидві є великим потрясінням. Ні першу, ні другу не забудеш ніколи

 

"У пам'яті любов живе вічно" - слоган фільму "Англійськйи паціент".

Друга світова війна майже закінчилась. Молода канадська медсестра доглядає на занедбаній віллі за «англійським пацієнтом» - чоловіком, на якому немає живого місця від страшних опіків. Його легкий біплан, в якому він летів з гарною молодою жінкою над пустелею Сахарою, збили німецькі солдати.

Відео дня
> Як він вижив - це диво. Навіщо? Мабуть для того, щоб повільно згасаючи, воскресити в пам'яті свій пристрасний роман із заміжньою жінкою, зметений ураганом війни і банальними забобонами.

Весь фільм - розповідь "англійського паціента" молоденькій медсестричці, яка залишається поруч з ним, добре розуміючи, що він не виживе. Удвох, у закинутому італійському монастирі, в той час, коли земля пробуджується навесні і все квітне. І на тлі народження природи - трагедія, біль, і страшенний жаль.

"Англійського паціента" варто подивитись. Болюча тема, знята режисером Ентоні Мінгеллою, зроблена без пафосу, без скочування до сліз. Хоча, мабуть жіноча аудиторія не зможе стриматися від емоцій. Комусь може здатися затягнутим ритм. Звісно - це не екшн. Але ця протяжність історії й надає фільму особливу рису вишуканого, розумного, високого кіно.

Акторська гра - на найвищому рівні. Склад суперзірковий - Рейф Файнс, Крістін Скотт Томас, Жюльєт Бінош, Уілемм Дефо. 

{photo_gallery id=4420|}

12 номінацій на Оскар, з них дев'ять - отриманих:

 кращий фільм

 кращий режисер (Ентоні Мінгелла)

 краща жіноча роль другого плану (Жюльєт Бінош)

 краща робота оператора (Джон Сил)

 краща робота художника-постановщика/декоратора (Стюарт Крейг, Стефані МакМіллан)

 кращий дизайн костюмів (Енн Рот)

 кращий звук (Уолтер Мерч, Марк Бергер, Девід Паркер, Крістофер Ньюман)

 кращий монтаж (Уолтер Мерч)

 кращий саундтрек до драматичного фільму (Габріель Яред)

Також фільм був удостоєний двох премій «Золотий глобус» і шести премій Британської академії кіно і телебачення.

Картина заснована на однойменному романі Майкла Ондатже, за який він у 1992 році отримав Букерівську премію.

Ліна Будняк, (067)1871202

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up