«Бульвар Сансет» – фільм про згасаючу зірку німого кіно

«Бульвар Сансет» – фільм про згасаючу зірку німого кіно
На прем’єрі фільму на студії Paramount Pictures, керівник MGM Луїс Майер кричав до режисера, що той зганьбив індустрію, яка його виростила і годує. Він вважав, що режисера потрібно вимазати дьогтем, обліпити пір'ям і вигнати з Голлівуду

Приміряючи  на себе роль головного героя фільму, відчуваєш, що зростаєшся з ним. Багато сюжетних ліній, різні долі та неперевершені актори, що грають по-справжньому. Після фінальної сцени хочеться додумати життя другорядних персонажів.

Розповідь у фільмі ведеться від першої особи. Атмосфера Золотої епохи Голлівуду, тіні, декорації захоплюють з перших хвилин. Складається враження, що герой фільму - ти сам, або твій давній знайомий.

Відео дня
dir="ltr"> Назва «Бульвар Сансет» вибрана не випадково. Дослівно вона звучить як «Бульвар сонця, що заходить». Головна героїня фільму Норма Десмонд, її дворецький та гості, які приходять в дім – колишні зірки німого кіно. Героїня, яку зіграла Глорія Свенсон, ніяк не хоче повірити в те, що її зірковий час пройшов. Вона вважає, що залишилася головною актрисою Голлівуду і хоче продовжити зйомки. Героїня живе у величезному особняку із слугою Максом, який, як виявляється в ході фільму, був режисером, але принизився до ролі слуги.  В будинок випадково забрідає молодий сценарист Джо Гіліс. Він не зміг знайти собі місця в Голлівуді і залишився без грошей. Гіліс намагається сховати машину, яку в нього хочуть забрати за борги, в запустілій садибі. Сценарист оселяється в будинку Норми, щоб допомогти їй дописати заздалегідь провальний сценарій, який вона вигадала.

«Бульвар Сансет» знятий в жанрі нуар, що був популярним в 40-50 роках ХХ століття.  Для фільмів цього жанру характерна загальна атмосфера песимізму, розчарування, недовіри, цинізму. Картина вийшла на екрани в 1950 році і символізувала епоху пізнього нуару. Фільм був представлений на «Оскар» в багатьох номінаціях, але виграв лише в двох: кращі декорації та краща музика до фільму.

Вважається одним з найкращих фільмів Білі Уайлдера і періодично включається до «списків кращих фільмів усіх часів».

Здобув репутацію «кращої кінокартини в історії про "підводні камені "Голлівуду».

Зйомки фільму почалися ще до того, як був закінчений останній варіант сценарію.

«Бульвар Сансет» став останньою спільною роботою Уайлдера і Брекетт, до цього вони співпрацювали протягом 14 років.

У першій версії фільмі все починається в  лос-анджелеському морзі, куди привозили тіло головного героя. Там він розмовляв з 11-ма іншими трупами, і кожен розповідав про обставини своєї смерті. Епізод викликав у публіки сміх і був видалений...

Справжнє ім'я Уайлдера - Самуель Вільдер. Бабуся та його батьки загинули в концтаборі Аушвіц

Перш ніж стати сценаристом, Уайлдер встиг попрацювати репортером у Відні та Берліні

 США він приїхав в 1934 році, рятуючись від нацистів. Вивчив мову і почав писати сценарії для Голлівуду

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up