У Вінниці шукають шістьох кіберполісменів. Поспішай заповнити анкету!

У Вінниці шукають шістьох кіберполісменів. Поспішай заповнити анкету!
Нова кіберполіція рятуватиме українців від онлайн-шахрайства, порушення авторських прав та забороненого контенту. Кіберкопи одержуватимуть класні гроші – до 30 тисяч гривень. У Вінниці є лише 6 вакантних посад.

В Україні триває набір до кіберполіції – нового підрозділу правоохоронців. Є вакансії інспекторів та спецагентів інформаційних технологій. Поспішайте позмагатися у відборі – МВС обіцяє зарплати від 6 до 30 тисяч гривень. Анкети можна подавати до 25 жовтня.

Від кандидатів вимагають небагато. Інспектори повинні бути несудимими громадянами України від 21 року, бажано з юридичною освітою. Але останнє – не обов’язково, важливо лише знати закони у правоохоронній галузі та добре володіти комп’ютером. Плюс – знання англійської та достатній рівень фізичної підготовки. Спецагенти, окрім цього, повинні розуміти принципи мережевої безпеки та мати навички у сфері обчислювальної техніки та програмування. В них освіта має бути технічна.

Станом на 22 жовтня до Міністерства внутрішніх справ вже надійшло близько 10 тисяч анкет. У Вінниці шукають одного спецагента та п’ятьох інспекторів. Скільки вінничан вже виявили бажання служити у кіберполіції, в Управлінні боротьби з кіберзлочинністю МВС сказати не можуть. Але в приймальні організації уточнили інші нюанси відбору.

Відео дня

 – Часто запитують, навіщо інспекторам юридична освіта. Тому ми акцентуємо на тому, що це не вимога, а перевага. Просто фактично інспектор – аналог оперативного працівника. Його робота буде пов’язана із розшуковими та слідчими діями. А це передбачає знання законодавчої бази, – кажуть у прес-службі Управління боротьби з кіберзлочинністю.

Також, щоб стати кіберінспектором, треба виконати нормативи із загальної фізичної підготовки. Претендентам на посаду спецагента цей іспит складати не потрібно. Вони будуть кабінетними працівниками, на відміну від інспекторів, яким доведеться затримувати злочинців.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на тематичній прес-конференції назвав однією з вимог до борців із кіберзлочинами володіння китайською мовою. Але в управлінні кажуть, що насправді це не вимагається. Усвідомлюють, що дуже складно знайти такого топ-фахівця за такі гроші, адже ІТ-шники в Україні, як правило, заробляють більше. А особливо ті, хто китайську знає.

Взагалі, по всій Україні шукають 400 нових полісменів мережі. З них 187 пройдуть атестацію на посади інспекторів, інших набиратимуть за результатами прямого конкурсу. Пропонується 39 посад спецагентів, та, відповідно, 361 посада інспекторів та старших інспекторів. Але серед них будуть і ті, хто вже служив в органах кібернетичної безпеки. Ці люди будуть переатестовуватися.

Нагадаємо, анкети до участі подаються дистанційно. Анкета тут.

В управлінні боротьби з кіберзлочинністю кажуть, що одночасно подавати заявки на спецагента та інспектора не можна – тестування у претендентів на ці посади проходитимуть одночасно. З 26 жовтня конкурсантам будуть надходити запрошення на фахові випробування. Вони будуть проводитися у Києві, Львові, Одесі та Харкові, оскільки у цих містах найпотужніші виші Міністерства внутрішніх справ. Але працювати новоспечені поліцейські будуть у своїх містах.

24-річний вінничанин Сергій Лебідь вже подав заявку на участь у відборі інспекторів. Має юридичну освіту, у правоохоронних органах раніше не працював.

– Прибуток відносно невеликий для кваліфікованого ІТ-шника та юриста. Хороший програміст не піде працювати за 25 тисяч, якщо заробляє 3-4 тисячі доларів. Те саме стосується і успішного юриста,  – вважає Сергій.

Каже, анкету подав скоріше з ідейних міркувань. З’явилося щось новеньке, до того ж – державне, тож хлопцю цікаво спробувати свої сили. До речі, в патрульну поліцію Сергій також подавав документи.

А 27-річний Віталій Паламарчук має технічну освіту і хоче надалі розвиватися у сфері ІТ. Хлопець не знав, що конкурси відбуватимуться одночасно, тому заповнив анкету і на інспектора, і на спецагента.

 – Досвіду роботи в органах немає, але є гарне знання англійської мови і навички програмування. Зі спортивною підготовкою в мене теж все чудово. Думаю, якщо візьмуть, робота буде для мене дуже цікавою, – каже Віталій.

Хлопця мотивує перспектива роботи у галузі, яка подобається, а також можливість заробляти гарні гроші.

У центральному апараті кіберполіції є 20 вакансій інспекторів і 4 – спецагентів. Найбільше кіберохоронців потрібно на Львівщині (14 інспекторів і 2 агенти), найменше – у Чернівецькій області (4 інспектори і 1 агент). Набирають у кіберполіцію навіть в окупованому Криму – там потрібні два інспектори.

Арсен Аваков покладає на кіберполіцію великі надіїШтат кіберполіції буде сформований до 5 листопада. В управлінні боротьби з кіберзлочинністю МВС припускають, що підрозділ запрацює вже у цьому році. Кіберполіція покликана боротися зі злочинами у віртуальному просторі. За останні два роки рівень кіберзлочинності в Україні зріс на 200%. Російські військові проводять масштабні кібернетичні кампанії проти наших правоохоронців та військових. А світова економіка через кіберзлочини втрачає 400 мільярдів доларів щорічно. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорить, що створення кіберполіції допоможе українцям отримувати поліцейську допомогу в режимі реального часу за допомогою мережі Інтернет.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    По этой теме сейчас идет интересный сериал The Hunted UK (Преследуемые).
  • Анонім

    Маразм крепчает. Во первых, что они смогут этот так званый "киберштаб" с такими требованиями к кандидатам, хотя может и возьмут жестких технарей, кто знает, но с другой стороны, лучше б и набрали по таким народным требованиям к кандидатам) Это ж эта самая дрысня и будет пытаться бороться с нами, братцами-пиратцами. Зачем это надо.

    Анонім reply Анонім

    Ду.аки Вы товарищи, обложили Вас налогами, доят тарифами..хотите чтобы и контент весь "бесплатный" штормили? Будете ло.ары по рыночным ценам все игрушки и другие приложения покупать!...как раз Вам хватит с африканскими зарплатами на пол игрушки и программы четвертушку...Минусуют они, нервов на Вас не напасешься)). Хотя...сиренево, Вам же и хуже, раз башкой не думаете.
  • Анонім

    Ах Вика, Вика... Ну непристойно журналисту даже нашего сельского вестника доверчиво рекламировать предвыборный цирк. Драма, с крыш опять сигать начнут, но в родное сэло нэ повЭрнуться... Конечно хоцца аж 30 тыщ зряплаты сельской дивчине, которая "трошки кампутера знае". И юристом быть не надо. Жаль, вопрос со свободным владением английским и русским(который 15 лет как не преподают) тато за кабанчика не порешает, ну а вдруг? Только вот куда денут уже три года существующее в УВД вин. обл. управление по борьбе с той самой киберзлочинностью, которое даже своего пресс-офицера имеет? И кто объяснит наивным, что "проверять и затрымувать" с зарплатой целых 6 тыщ(меньше, чем у будущего патрульного) можно только после возбуждения следователем УД и получения им санкции у следственного судьи? В новые "следаки" ведь не набирают еще, а старые за 2 тыщи как не работали, так и дальше работать не будут, пока весь этот цирк с люстрациями и переаттестациями не закончится... Только "20 минут бытия"(которое определяет сознание по классику) могут нас спасти! Човган, немедленно командируй Нахайчук "под прикрытием" в киберполисмены и пусть освещает изнутри все тяготы и лишения конкурсантов. Иначе гаплык придет наздобуванням

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up