Як зробити бізнес в кризу: вінничанин Дмитро відкрив консалтингову фірму, яка робить сайти

Як зробити бізнес в кризу: вінничанин Дмитро відкрив консалтингову фірму, яка робить сайти
Дмитро Уманець, 30 років. Підприємець працював юрисконсультантом, продавцем та різноробочим. Зараз він власник консалтингово агентства. Дмитро з працівниками створює сайти та займається їх дизайнерським оформленням, а також розробляє графічні матеріали як онлайн, так і офлайн. Фірму чоловік відкрив шість місяців тому.

- Я завжди хотів заробляти більше. Коли працював на “когось”, постійно шукав шляхи підробітку. Вивчав програмування та інші комп’ютерні науки. До відкриття  фірми я надавав консалтингові послуги самостійно. Перед цим, ми з кумом  відкривали МАФ, де продавали гамбургери та каву. Однак через те, що в міській раді, після вивчення документів нам надали некомпетентну та неправдиву інформацію, його довелось тимчасово закрити.

Дмитро з дружиною та дітьмиЧи не страшно відкривати власну справу в кризу?

- Звичайно, страшно. Тому що це ризики, це  гроші. Однак перед тим, як прийняти рішення, ми з дружиною сіли за стіл і проговорили найгірші ситуації, які з нами можуть трапитись, якщо бізнес прогорить. З іншого боку, у кризу для бізнесу є більше можливостей. Хтось боїться і не робить нічого, а хтось просте йде з ринку. Роблячи щось своє, ти можеш заробити більше, дати своїм дітям краще житло, кращу освіту. Якщо цього не робити, то можна все життя працювати за кілька тисяч гривень без будь-яких перспектив. Водночас бізнес - це не тільки гроші, а й свобода. Я не залежу від когось. Попрацював, поїхав до друга, потім пішов займатися партійною діяльністю. Ніхто не говорить мені, що і коли робити.

Де брали гроші на стартовий капітал?

Відео дня

- Заробляв. Коли працював у пенсійному фонді юрисконсультом, вже тоді намагався вчитись робити сайти. Коли в країні погіршувалася економічна ситуація, я намагався не зменшувати свої витрати, а збільшувати власні доходи. І гроші на бізнес я брав з власних заощаджень.

Чи приносить ваш бізнес прибуток?

- Так. Коли я відкривав фірму, у мене вже були знайомі клієнти, з якими я працював. Тому компанія одразу була прибутковою.

Що можете побажати людям, які планують займатися власною справою.

- Раджу не боятись і відкривати власну справу! Але перед цим добре вивчити сферу, у якій плануєте робити бізнес, вивчити конкурентів, проаналізувати найгірший можливий варіант. Розвиватися у цьому напрямку. Якщо бізнес не вийшов, щось пішло не так, не потрібно опускати руки, а потрібно йти далі, рухатись, боротись за власне життя. Якщо людина хоче мати більше вільного часу, заробляти більше грошей, вона має сама собі допомогти у цьому.

P.S. Якщо у вас є знайомі бізнесмени, які зробили свою справу протягом останнього року, повідомте нам про них у коментарях. Також пишіть про ті сфери бізнесу, які вам цікаві та про які б ви хотіли читати.

Читайте також:
 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Дарья

    Молодець, бажаю і далі розвиватись, досягнути своєї мети, процвітання у бізнесі.
  • Anonymous

    Реклама - такая реклама!
  • Олег Горобець

    Слава людям, которие созидают!
  • Dmitry Umanets

    Я говорив біля 20 хвилин. Як в газеті, так і тут опублікували малу частину того, що я наговорив. Я надаю багато різних послуг і для простоти розуміння казав те, що людям простіше усвідомити, не влазячи у глибини =)



    Люди, говорячи, що це брехня та заказуха (самореклама), ви просто звинувачуєте автора у продажності. Далеко підете!



    В мене просто склалось враження, що ви не здатні на більше, а ніж писати коментарі на 20 хвилин! На далі дискусія завершена =)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up