Вінничани ще мають можливість встановити безкоштовний газовий лічильник

Вінничани ще мають можливість встановити безкоштовний газовий лічильник
ПАТ “Вінницягаз” не буде відключати газ вінничанам, які не встигли обладнати помешкання лічильником до кінця грудня 2015 року. Попередження отримають ті, хто зумисне ігнорує закон.

“Вінницягаз” продовжує другий етап реалізації Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» зі встановлення безкоштовних лічильників тим споживачам, які мають газову плиту та колонку. На початку грудня Товариство зареєструвало 600 офіційних відмов установити безкоштовний лічильник. З них 7% переглянули своє рішення й повторно звернулися з заявою. Про це розповіла спеціаліст із зв’язків із громадськістю ПАТ «Вінницягаз» Оксана Поліщук.

- Ми попереджували людей, які не захотіли встановлювати лічильник, але не підписували відмову, що їм треба повторно звернутися до нас, написати заяву і чекати свої черги на встановлення, - каже Оксана. - Тому у січні ми подовжили період обладнання лічильників для тих користувачів, у яких плита й колонка. Чекаємо від вінничан ініціативи, бо ще далеко не всі звернулися. З тих людей, хто раніше відмовився, змінили своє рішення близько 7%. Багато зверталися ті, хто не відмовлявся, а просто чекав своєї черги й хвилювалися, що їх відключать.

Незважаючи на те, що споживачі знають про свою відповідальність перед прийнятим рішенням, деякі з них продовжують відмовлятися обладнати помешкання лічильником.

Відео дня

- Ми йдемо назустріч користувачам. Ще є можливість написати заяву на встановлення лічильника і таким чином убезпечити себе. Але якщо людина повторно не звернеться до нас після відмови, то це буде розцінюватися, як навмисне ігнорування наших прохань та вимог закону. Таким користувачам надішлють попередження й вони матимуть 10 днів, щоб обміркувати своє рішення.

З графіком встановлення безкоштовних лічильників на січень 2016 року можна ознайомитися на сайті ПАТ “Вінницягаз”.

Нагадаємо, що Голова правління ПАТ «Вінницягаз» Олександр Кривак називав причини, з яких люди відмовляються встановлювати лічильники.

- Впродовж цього (2015 - ред.) року Кабінет міністрів та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг прийняли два суттєвих рішення, які в цілому вплинули на ситуацію, що склалася сьогодні із встановленням лічильників, - каже Олександр. - По-перше, майже в 6 разів зросла ціна на газ для населення. По-друге, протягом року Кабмін двічі зменшував норми споживання газу для абонентів без лічильника. Тому споживач, який лічильник не встановив, сплачував за газ значно менше, ніж, приміром, його сусід із лічильником. За кінцевим рахунком, споживачам стало невигідно встановлювати лічильники. А ПАТ «Вінницягаз» почало отримувати від абонентів масові відмови від встановлення лічильників за кошти підприємства.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up