Вінничани частіше відмовляються від відпочинку за кордоном на користь Західної України

Вінничани частіше відмовляються від відпочинку за кордоном на користь Західної України
Тим, хто збирається відпочити у Львові чи Карпатах на травневі свята, слід уже зараз подумати про бронювання номерів чи турів. Через знецінення гривні все більше українців надають перевагу відпочинку в межах країни

- У цьому році ми спостерігаємо особливий інтерес до Західної України, при тому є тури, наприклад, в ту ж Одесу, більшість воліє відпочивати в Західній Україні, - каже директор вінницької туристичної компанії «Укрвінтур» Ольга Гандурська.

Девальвація гривні майже  втричі зробила закордонний відпочинок не по кишені більшості учорашніх туристів.

Дешева гривня, дорогий відпочинок

Відео дня

Наприклад, відпочинок в Туреччині, який рік тому коштував 1500-1800 доларів на двох, що дорівнювало 18-21 тисячі гривень, тепер, навіть з урахуванням знижки, яку може запропонувати приймаюча сторона, до 1300-1400 доларів, у гривні обійдеться не дешевше 31 тисячі.

Аналогічно здорожчали і популярні на свята європейські тури. Те, що торік коштувало від 1600 гривень на людину, а роком раніше взагалі – 1000-1200 гривень, тепер – від 2700 гривень, частіше близько 4000 гривень.

Як раніше відзначав президент вінницької компанії «Укрвіза» Сергій Онуфрійчук, якщо минулого року українці ще відпочивали за кошти, зароблені в 2013 році, то в сезоні 2015 на відпочинок доведеться витрачати уже скромні заробітки 2014 року.

- На даний момент можна говорити, що за рік попит на закордонні тури знизився на відсотків 70%, - каже Ольга Гандурська.

Додаткові нюанси

Додатковим негативним фактором стало ускладнення процедури отримання шенгенської візи.

Наприклад, якщо раніше достатньо було здати пакет необхідних документів в турагентство, а воно вже самостійно займалося отриманням віз. Тепер досить часто займатися цим потрібно самостійно, оскільки для отримання візи необхідно буде самостійно здати відбитки пальців.

Крім того, проблемніше стало і зі збором необхідного пакету документів, які б підтверджували фінансову спроможність туриста. Якщо раніше такими традиційно служили довідка з роботи про високу офіційну зарплату або депозит в банку, то після обвалу курсу, учорашній високий офіційний дохід у гривні девальвував разом з нею, аналогічна ситуація з депозитом, навіть не рахуючи девальвацію, кошти в ряді банків просто зависли.

Трохи меду

З іншого боку, туроператори не схильні аж занадто драматизувати ситуацію. Фактор дорогого євро (курси євро та долара майже зрівнялися, різниця - в дві гривні), в порівнянні з доларом США, поступово зводиться нанівець. Це може дати додатковий інтерес до відпочинку в Європі.

А це означає, що раніше малодоступні українському туристові європейські курорти зараз за вартістю практично зрівнялися з цінами на Туреччину і Єгипет. Це дозволить українцям розширити географію своїх подорожей і відправитися на відпочинок в Іспанію, Португалію, Італію, на Тенеріфе і інші популярні європейські курорти.

Відпочинок по-українськи

А тим часом, за словами Ольги Гандурської, фактор дорогої валюти, призвів до збільшення попиту на і так популярний західно-український напрямок.

Карпати, Ужгород, Чернівці і Львів – основні туристичні маршрути цього сезону.

Залежно від програми маршруту та кількості днів, коштує подібний релакс від 500-1000 гривень на людину.

Наприклад, побачити «тунель закоханих», а заодно і Клевань, Луцьк, Дубно, обійдеться у близько 600 гривень.

Подивитися на сакуру в Ужгороді – у 700-100 гривень, приблизно у стільки ж обійдеться зійти на Говерлу разом з відвідинами ще кількох водоспадів і містечок Карпат, а два дні пити пиво на відповідному святі у Львові – коштуватиме від 560 гривень.  

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Ще трошки і зявиться стаття "Вінничани відмовляються від поїзди куди небуть на користь просто сидіти в дома"

    Дарья reply Анонім

    Не переживай не появиться така стаття, і в межах України можна дуже добре відпочити та побачити багато нового і цікавого. І витрати на такі поїздки будуть не великі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up