У Вінниці ціни на турецькі цитрусові впали на кілька гривень

У Вінниці ціни на турецькі цитрусові впали на кілька гривень
Через російські санкції, ціни на цитрусові та тепличні овочі з Туреччини в Україні можуть знизитись через збільшення об’єму імпорту цих товарів. Ціни у Вінниці вже поповзли вниз.

- Очікується зниження цін на тепличні огірки, томати, мандарини, інші цитрусові, які йдуть з Туреччини, гранати, виноград, - сказала в ході 12-ї Міжнародної конференції "Овочі та фрукти України-2015. Перезавантаження "керівник проекту" АПК-Інформ: овочі та фрукти "Тетяна Гетьман, повідомляє Інтерфакс-Україна. - Зараз турецькі постачальники розвертаються в бік України.

За її словами, Україна є третім ринком за обсягами реалізації турецьких овочів і фруктів після ЄС і Росії.

- Якщо тиждень тому вхідна ціна на турецький мандарин в Україні була приблизно 21 грн за кілограм, на сьогодні вона вже розглядається на рівні 17-18 грн за кілограм, - сказала Гетьман.

Відео дня

Продавці на продуктовому ринку біля залізничного вокзалу у Вінниці кажуть, що ціна вже почала падати. З чим це пов’язано вони не знають.

- Розтаможка лишилась така сама, - каже продавець цитрусових зі східною зовнішністю та акцентом. – У мене турецькі тільки апельсини та мандарини. Чи впаде ціна ще більше, я не скажу.

Інша продавчиня розповідає, що нещодавно ціна на мандарини була біля 30-ти гривень. Тепер на прилавку значиться інша цифра – 24 гривні. Каже, що мандарини турецькі, але не всі – є ще іспанські. На них ціна вища на одну гривню. Деякі продавці зазначають, що у них ціни й не падали.

Ціни на цитрусові знизились й у супермаркетах. Наприклад, у «Фуршеті» здешевіли апельсини. На ціннику значиться країна-постачальник – Туреччина. Продавець-консультант відділу овочів та фруктів розповідає, що знижка через те, що апельсинів завезли велику кількість. У «Сільпо» та «АТБ» сказали, що знижка є, але причину не називають.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Думаю не пропадуть, починаються святки, Новий рік, швидко розберуть.
  • Терешкова Валентина

    це у Вінниці знизилися ціни... В моєму містечку під Києвом ціни не змінилися...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up