Скільки ваша школа отримала з бюджету? Влада дає мільйони (ІНФОГРАФІКА)

Скільки ваша школа отримала з бюджету? Влада дає мільйони (ІНФОГРАФІКА)
  • Батьки учнів кажуть, що школа існує тільки завдяки благодійним внескам
  • «20хвилин» дізналися на що та скільки дають грошей з бюджету
  • Усього на школи заплановано 293 мільйони, з яких 101 мільйонів — витрати на ремонти

У статті Добровільні внески в школах на ремонти, техніку і вікна. Як їх зупинити? вінничани розповіли, як вони здають в школи від тисячі гривень на благодійні внески щороку. І при опитуванні люди казали, що «школи існують за гроші батьків».

Голова міського Департаменту фінансів Наталія Луценко спростовує таку думку:

— Ця сфера добре фінансується, видатки з міського бюджету на школи надходять без перебоїв, — каже директор міського Департаменту фінансів. — Загалом, найбільші видатки — на зарплати вчителям, на харчування, за спожиті енергоносії. Частково виділяються і на інші видатки. Наприклад, поточні ремонти. Можливо, цього не зовсім достатньо, але не треба говорити, що школи існують тільки за гроші батьків.

Відео дня

Подивіться, скільки заплановано видатків з бюджету на вашу школу:

Інформацію брали з сайту Вінницької міської ради

Чи ви вважаєте збір грошей у школі поборами?

 

Сніжана Чубенко (43), адвокат:

— Школа частково фінансується міським бюджетом. Напевно, цього не достатньо, щоб покрити всі видатки. Але є йомовірність, що батьківські кошти використовуються і на відкати. У нас діє дотошний батьківський комітет. Чітко розписуємо - на що та куди витрачають гроші.

 

 

 

Юлія Грига (42), голова ГО «Філософія серця»:

— Це добровільні внески і зараз відкрито безліч ресурсів, на яких можна подивитися видатки кожної конкретної школи. І якщо не цікавитися, на що тратять гроші, а мовчки здавати, то винна в цьому не адміністрація школи! Мінімізація корупції - це рух у дві сторони.

 

 

Юрій Зиков (39), голова ГО «Спільна справа»:

— У шкіл є фінансування з міського, державного та обласного бюджетів. Ще адміністрація школи бере гроші з батьків. І це не добровільні внески, а побори. Спробуйте тільки не заплатити, і вчителі почнуть тиснути на дітей. Розумієте, чому мені теж довелося заплатити? Одному неможливо це подолати.

 

 

Катерина Баркалова (42), журналіст:

— Побори. І не лише тому, що вчителі тиснуть на учнів, чиї батьки відмовляються здавати гроші, а й через необгрунтовані статті витрат цих грошей. Навіщо збирати кошти на нові меблі, якщо старі ще в гарному стані? Головне — на потреби збирають готівкою. Яка частина від внесків осідає в кишенях тих, через чиї руки проходять гроші?

 

 

Ігор Шевченко (41), патентний повірений України:

— Не проти внесків, але повинна бути чітка звітність. На зборах віддав у школу близько 500 гривень. Якщо вводять платні послуги, то потрібно встановити чіткий список з цінами та можна прослідкувати рух цих коштів. З добровільними внесками у школах такого немає.

 

 

 

Читайте також:

Добровільні внески в школах на ремонти, техніку і вікна. Як їх зупинити?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Галина Кузьменко

    Ми живемо і навчаємося в смт Біла Криниця Житомирської області. Кожного року здаємо благодійного внеска на ремонт школи в розмірі 150 гривень. І як би ми цього не робили, то небуло б чим ремрнтувати школи. Так як на нашу держава на ремонти ВЗАГАЛІ нічого НЕ ВИДІЛЯЄ. І при цьому змушені купувати підручники. Де нам знайти справедливості.
  • Tanasienko Natalya

    А по 27 школі можна інформацію
  • Антонина Гончарук (Войтюк)

    Можливо фінансування не вистачає. Не здавати теж не виходить, бо до дитини прискіпуються. Навіть не так сидить не так ходить і т. д. Пропоную Відкрити школі розрахунковий рахунок, на який батьки будуть перераховувати гроші. Під час перевірки можна побачити хто і скільки здав та на що витрачені кошти.
  • Иван Косаковский

    А шоста нічого не отримала?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up