Пізно пити «Боржомі». Що подорожчало і на що ще не злетіли ціни

Пізно пити «Боржомі». Що подорожчало і на що ще не злетіли ціни
Якщо цінники на ряд продуктів харчування за рік встигли зрости в два, а то й в три рази, то розцінки на духовні «харчі» тримаються на місці. Сходити в театр чи кіно нині дешевше, ніж два біг маки, пляшка більш-менш пристойного вина, два літри олії чи два кілограми рису

Сьогодні  пляшка «Боржомі», ємністю 0,5 літра, коштує в середньому близько…  25- 30 гривень. Фактично вартість цієї імпортної мінералки за рік зросла втричі: на стільки – на скільки ж девальвувала гривня. Схожа історія і з більшістю імпортних товарів. Банани тепер коштують від 40 гривень за кілограм, червоний перець – від 70, оливкова олія (0,5 л) від - 100 гривень. З новим курсом до списку делікатесів потрапляє навіть риба: хек практично зрівнявся у ціні з м’ясом (65 гривень), мойва та оселедець подорожчали до 50. Не кажучи уже про сьомгу чи лосося, ціна за кілограм яких нині стартує від 300 гривень (морожена).

Та що там імпорт, не відстають і ціни на вітчизняні товари.  Політика прив’язки цін на продовольство до світових, вкупі  з подорожчанням пального та наближенням посівної кампанії,  уже призвела до здорожчання борошна до 9-14 гривень за кілограм, цукру до 18-22.

Олія подорожчала до 23-24, хліб до восьми, 1,5 літра мінералки наближаються до десяти гривень.

Відео дня

Буквально до останніх днів у списку товарів, які оминула хвиля подорожчання, значилась молочка. Але буквально з п’ятниці вінницькі магазини почали змінювати цінники і на цю групу товарів. В результаті молоко, яке коштувало 11 гривень, стало 14, масло з 20 подорожчало до 23, на гривню подорожчали йогурти та сметана.

Разом з тим, незважаючи на дорогий долар і  бензин, в Україні є ще товари та послуги, цінники на які тримаються на місці, чи, принаймні,  змінилися лише за рахунок транспортних витрат.

Що поїсти

Незважаючи на зростання ціни, деякі молочні товари все ще тримають старі цінники. В першу чергу мова йде про тверді сири. Ціна на них практично не змінювалась, не рахуючи літнього подорожчання торік, і складає близько 70-100 гривень.

З наближенням потепління приємно порадували ціни на яйця. Якщо ще місяць- два тому  – десяток коштував в середньому 20 гривень. Нині вони подешевшали (!) до 15-18 гривень (є пропозиції і за 23, але таких дедалі менше).

Не змінилась вартість і живої риби:  річкові карасі, коропи і інша риба як і раніше продаються на ринках Вінниці в середньому по 20-30 гривень.

Практично незмінними є і середні ціни на усілякі кетчупи, майонези, гірчицю та хрін  вітчизняного виробництва. Схожа історія і з овочами: картопля, морква,  буряк, востаннє дорожчали на початку зими.

 

Решта

Особливо не змінилися розцінки на послуги приватних медичних центрів (за виключенням стоматполіклінік). Правда, тут є виключення. Якщо прийом лікарів, як правило, як і раніше коштує 70-100 гривень, то, наприклад,  УЗД процедури подорожчали,  деякі на 30-50 гривень, залежно від клініки та виду послуги.

Не подорожчав поки що і проїзд і громадському транспорті: трамваї, тролейбуси – так само по дві гривні, маршрутки по – три.

Незмінною залишилась і вартість квитка в театр (як правило, це 30, 50, 100 гривень) та в кіно – в середньому 60 гривень.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Дарья

    Ціни на все ростуть, а заробітня плата стоїть на місці. І спробуй купити зараз на нашу мінімалку щось з такими цінами і при цьому всьому ще й заплатити за комунальні, купити одяг, школа, дитячі садочки і т.д. Жах.
  • Anonymous

    жизнь улучшается только у взяткоберущих она хуже
  • Black

    Слава Україні! Героям Слава! Смерть нації!...ой
  • Анонім

    Гірше всього те, що нині сільськогосподарські товари вигідніше виробнику продати за кордон, чим продавати його за непотріб, в виді "гривні", на території України.

    Анонім reply Анонім

    А когда бабло сюда вернется,  то НБУ  так его сконвертирует,  что останутся рожки да ножки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up