Агромагнат Косюк за допомогою Світового банку розширює бізнес на Вінниччині

Агромагнат Косюк за допомогою Світового банку розширює бізнес на Вінниччині
Близько 200 мільйонів доларів кредиту отримав агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт», власником якого є мільярдер Юрій Косюк, на фінансування спірного розширення підприємства. Більшу частину довгострокового кредиту спрямували на будівництво "Вінницької птахофабрики", яка є найбільшою в Європі.

Про це пише The Guardian.

Як пише видання, у Міжнародній фінансовій корпорації, яка входить до групи Світового банку та яка і надала цей кредит, заявили наступне. Їх інвестиції в агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» допомогли створенню робочих місць та підтримці продовольства в Україні.

Люди, які мешкають біля Вінницької птахофабрики побоюються негативного впливу на екологічний стан довкілля. За словами людей, їх побоювань ніхто не чує. Більш  того, мешканці повідомили, що їх примушують підписувати договори про довгострокову передачу землі в оренду. Оскільки будівництво фабрики ще триває та розширюється.

Відео дня

Ризик погіршення екології та тиск на людей підтверджує експерт з питань сільського господарства НЕЦУ Наталія Коломієць, - пише видання

Як зазначається, Міжнародна фінансова корпорація має формальний механізм, згідно з яким  співтовариства, які  постраждалі від інвестицій корпорації, мають право подати скарги.

"Але жителі Вінницької області заявили, що ніколи не чули про таке відділення Світового банку, і що їм повідомили про проект, коли було вже занадто пізно чинити опір".

Цю інформацію підтвердив журналістці «20minut.ua» ладижинський активіст Федір Верещагін.

- Останнім часом в ладижинських криницях проблеми з нехваткою води. Ми пов’язуємо це з тим, що птахофабрика використовує багато води. За нашою інформацією вони мають дуже глибокі скважини. Крім того, навкруги птахофабрики  сильний сморід. А що до робочих місць, то нехай вони краще розкажуть про жахливі умови праці в робітників фабрики, - ділиться Федір своєю думкою про «Вінницьку птахофабрику».

Довідка:  агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" належать торгові марки «Наша Ряба», «Фуа гра», «Сертифікований Ангус», «Дружба Народів», «Бащинський», «Легко!» і "Qualiko".

Підприємство "Вінницька птахофабрика" діє в Ладижині. В 2014 році потужність підприємства склала 117 мільйонів голів курей.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Все вирішують гроші, побудували по-тихому, а люди тепер мають клопіт, то води не вистачає, то сморід, забрудення навколишнього середовища, одним словом весело.
  • Олександр

    -Домінуючий вплив олігархів на ТОРГІВЛЮ З АГРЕСОРОМ І ОКУПАНТОМ»                                                       - Герої України Юрій Косюк і Юрій Мельник, у відповідь на заборону РФ експорту курятини до Росії, - підвищили ціни для українців на свою курятину-дохлятину «Нашу Рябу», щоб зберегти надприбутки! (Після заборони на імпорт продовольства з країн ЄС, у Фінляндії кооператив  "Валио" знизив ціну вдвоє на сири, які готувались до експорту у Росію - і місячний запас сирів фіни розкупили за день) ;
  • Анонім

    Бабло побеждает зло.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up