Юні вінницькі зоологи і тваринники зібралися на конференцію

Юні вінницькі зоологи і тваринники зібралися на конференцію
25 березня на Вінницькій станції юннатів проходила обласна науково-практична конференція «Експериментальне дослідництво в галузі зоології і тваринництва». Як повідомила координатор заходу, методист обласної станції юннатів Галина Мосьондз, в ній взяли участь 60 школярів з 25 районів області.

Вони представляли роботи в різних галузях: зоології, акваріумістиці, тваринництві, кролівництві, птахівництві, орнітології і бджільництві. Діти привезли з собою тематичні твори на обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Зоологічна галерея».
Кролики – це не тільки цінний міх   
Окремий розділ конференції – створення кролеферми. Цією темою зацікавилося багато юних зоологів.   
Ілля Жук з села Тирлівка (Бершадський район) презентував дослідницьку роботу про кролів. 
– Це дуже вигідні для розведення тварини. В них дієтичне м’ясо. В організмі людини воно засвоюється значно краще, ніж інших тварин. Наша родина розводить кролів різних порід: «новозеландський баран», «сірий велетень» тощо, – повідомив Ілля Жук. 
Сніжана Шпирко з с. Летківка (Чечельницький район) рекомендувала, в яких умовах краще утримувати кролів: 
– Треба раз в десять днів проводити дезінфекцію кролефери хлорним вапном, давати тваринам листя та гілля грецького горіха, випоювати їх настоєм з ромашки – для профілактики шлунково-кишкових захворювань.   
Як збільшити надої 
13-річна з Копайгорода (Барський район) Марія Задорожна експериментально доказала, як збільшити кількість молока у кози. На думку дівчини, для цього від неї достатньо забрати козенят. В іншому випадку свійська тварина залишає молоко для своїх діточок. 
10-річна Вікторія Мацько з с. Степанки (Мурованокуриловнецький район) зацікавилася вирощуванням кіз у домашньому господарстві:  
– Я проаналізувала вплив козячого молока на організм людини. Воно виявилося жирнішим і кориснішим за коров’яче. Утримання кози також обходиться значно дешевше. 
Вдома чи на свинофермі?
16-річна Лілія Будкалюк з Калинівки порівняла варіанти вирощування свиней в домашніх умовах і на сільській фермі:  
– Згідно із моїми дослідженнями, в домашніх умовах свині зростають краще – завдяки екологічно чистим кормам з власного городу. До речі, вдома ми тримаємо свиню, і я за нею доглядаю. 
Олена Степанчук з с. Гарячківка (Крижопільський район) дослідила тему вирощування свиней в’єтнамської породи:  
– Ці свині мають чорний волосяний покров. Ми розводимо їх на шкільній свинофермі. Вони невибагливі щодо годування, досить чепурні та економічні вигідні. Кожна з цих свиней дає 60 кг дієтичного м’яса (на кшталт кролячого), а сала у них дуже мало. 

Previous Next

             

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up