У Вінниці розпочався зліт учнівських виробничих бригад та трудових аграрних об’єднань

У Вінниці розпочався зліт учнівських виробничих бригад та трудових аграрних об’єднань

Сьогодні, 28 вересня, у Вінниці розпочався Всеукраїнський 10-й зліт учнівських виробничих бригад та трудових аграрних об’єднань школярів. В ньому беруть участь представники 19 регіонів України. В «Плеяді» пройшло урочисте відкриття і творчий звіт виробничих бригад, а також виставка досягнень юних аграріїв «Тобі, Україно, наші знання і праця!».

Вінниччину представляють вихованці аграрного об’єднання «Паросток» села Печери (Тульчинський район). Вони презентували овочі і фрукти, вирощені на власних ділянках, повідомила вчитель біології Печерської школи Ірина Фурман. Окрасою експозицію тульчинців була композиція «До гостини до тітоньки Гарбузини». Вона складалася з двох гарбузів вагою близько 25 кг.

Була представлена й Донецька область, поселок Гродовка. 

Донеччани привезли часник, гарбузи, кукурудзу тощо. Експозицію прикрасили шахтарською каскою. 

Відео дня

– Ми всім класом висаджуємо моркву, лук, буряк. А на уроках праці збираємо ці плоди з пришкільної ділянки, – розповіла Дарина Безрук з Донеччини.

На урочистому відкритті були присутні представник Міністерства освіти і науки України і Національного еколого-натуралістичного центру Микола Пінчук, перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська, представники обласного Департаменту освіти і науки, Вінницького національного аграрного університету тощо. Перед гостями виступили музичний гурт «Бохоняни», ансамблю танцю «Радість», дітлахи з садочку № 35 (з театральним номером «Ми готуємо борщ») і виробнича бригада Мартинівської школи, яка торік перемогла в одній з номінацій Всеукраїнського конкурсу.   

Микола Пінчук звернув увагу, що виробничі бригади Вінниччини, якими опікується обласна станція юних натуралістів, регулярно перемагають на загальнодержавному рівні (два останні роки здобували Гран-Прі!), тому саме місту над Бугом було довірено провести Всеукраїнський зліт. Він також зауважив, що Вінницька СЮН – «маяк» для інших позашкільних закладів еколого-натуралістичного спрямування з різних регіонів.

– Учнівські виробничі бригади, будівельні загони, трудові аграрні об’єднання школярів допомагають старшокласникам обрати свою майбутню професію. Представники двох десятків регіонів захищатимуть у Вінниці свої науково-дослідницькі роботи. Їх оцінюватимуть фахівці місцевих університетів, – сказала директор Вінницької СЮН Ольга Драгомирецька.

Як звернула увагу Ольга Драгомирецька, в нашій області майже всі школи мають навчально-дослідницькі ділянки. Причому третина з них утримує учнівські виробничі бригади, а деякі навіть – тваринницькі ферми.

Всеукраїнський 10-й зліт учнівських виробничих бригад та трудових аграрних об’єднань школярів триватиме до 30 вересня включно. Урочисте закриття – о 10.00 на Вінницькій станції юннатів.    

Previous Next
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Джек Нах

    Як так можна,у всьому бачити тільки погане
  • Анонім

    От тільки давно ні який уже не "зліт", бо літаки ні з районів, ні з інших областей до Вінниці уже давно не літають.

    А за тричі клятого СРСР літали, тому й виник вираз "зліт".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up