Водій позашляховика, що зніс зупинку Пирогова: я все відшкодую

Водій позашляховика, що зніс зупинку Пирогова: я все відшкодую
На вулиці Пирогова, 46 сталося ДТП за участю позашляховика. У результаті, потрощені автівка та зупинка громадського транспорту. Водій каже, не впорався з кермуванням, гроші за зупинку віддасть. Був п’яний і перевищив швидкість, чи занесло?

Аварія сталася 21 лютого близько півпершої ночі. Позашляховик Мерседес GL не впорався з кермуванням і в’їхав у трамвайну  зупинку.  В коментарях на сайті читачі припускали, що водій був п’яний, гнав як “шумахер”, тому і протаранив зупинку. Добре, що людей у той час не було.

Як з'ясували журналісти, авто зареєстровано в Одеській області, за цією ж адресою там знаходиться підприємство "СФ Одеса" (митний брокер - ред). Власником авто виявився такий собі Дай Юйкай. Але за кермом автівки у той вечір був інший - мешканець Вінниці Едгар Нерсіпян. Він - директор підприємства, що займається деревиною. За словами Едгара, авто належить його діловому партнеру, але за кермом був він сам, поруч, на пасажирському сидінні був його молодший брат. 
- Я винний у тому, що сталося, і готовий відповідати, - розповідає водій. - Хоча їхав лише 70 км на годину, але на трамвайній колії мене занесло, вони були дуже слизькі. Не зміг зупинитися, в'їхав у зупинку. Але до лавки я не дістався, тож, якби там були люди, не зачепив би.
За словами водія “Мерса”, він кілька разів у той день проїжджав повз ту зупинку, а вночі їхав з центру в напрямку “Урожаю” та через дорожні умови не справився з кермуванням. 
 

Номери зняли, щоб зам’яти
- Після аварії я поїхав з працівниками поліції на експертизу, і можу сказати, що був тверезий, - говорить Едгар Нерсікян. - Машину забрали на штрафмайданчик одразу, як поліцейські зробили замірювання на місці аварії. Згодом я заплатив штраф і забрав її. Автівка зараз на ремонті. Передній номер погнувся від удару об паркан, а задній номерний знак просто відвалився, його поклали до автівки. Ніхто нічого не приховує.
Про те, що номери з авто одразу після аварії зняли, писали читачі на сайті. Мовляв, аби зам’яти цю історію. І все б виглядало цілком ймовірно зі слів водія, якби не коментар на сайті 20minut.ua під статтею “У Вінниці позашляховик в’їхав у зупинку Пирогова” від Олександра Рудика. А саме посилання на файлообмінник з фотографією “Мерса”. Автівка стоїть передом у паркані посеред уламків зупинки і на бампері чорним по білому видніються номери…

Відео дня

Що з зупинкою
Зупинку “Пирогова”, в яку врізався позашляховик, нещодавно побудували, за рахунок власника магазину оптики (який знаходиться на зупинці). Водій “Мерса” каже, що домовився з власником магазину про грошове відшкодування. Журналіст зв'язався з магазином оптики, аби з'ясувати, у скільки обійдеться ремонт зупинки, та чи дійсно існує договір між водієм та власником магазину. Але приємний чоловічий голос повідомив, що директор не може говорити, бо дуже зайнятий.

Що кажуть у поліції 
- Так як там немає потерпілих, на водія автівки склали адміністративний протокол по статті 124 (допущення ДТП) , - розповідає прес-секретар обласної поліції Анна Олійник. - Як розповідали працівники поліції, які виїжджали на аварію, водій був тверезий, пасажир у салоні напідпитку. Водій має відшкодувати завданні збитки. 
Також за словами прес-секретаря, авто водія не ставили на штрафмайданчик, так як була домовленість з власником мафу, що знаходиться на зупинці, про відшкодування матеріальних збитків. 
 

Немає жертв, не треба штрафмайданчика

Володимир Черкас, юрист, ГО "Комітет безпеки дорожнього руху" 
- На штрафмайданчик автомобіль після ДТП забирають у випадку, коли є постраждалі, є питання стосовно технічного стану авто і майбутніх призначень та експертиз. Стосовно ДТП на Пирогова постраждалих там немає, лише матеріальні збитки. В цьому випадку співробітник поліції мав виїхати на місце аварії, оформити та зафіксувати схему ДТП та матеріальні збитки. Постраждалих немає? Явних технічних претензій до авто немає? До чого тут штрафмайданчик? Хоча раніше працівники ДАІ перевищували свої повноваження і, що б не трапилось, викликали лафет. 

 

Навряд чи “Мерседес” їхав 70 км за годину 
 Олександр Зєрщиков, директор автошколи "Форсаж"
 - Автомобіль “Мерседес GL” - сучасний і обладнаний системами безпеки. Зокрема, така марка має систему курсової стійкості, або динамічної стабілізації при русі - ESP. Основна її функція - поліпшувати курсову стійкість автомобіля в будь-яких дорожніх ситуаціях, в тому числі у зимовий період або під час заносу. Тобто, коли виникає занос, ця система робить усе, аби стабілізувати авто. І в принципі на швидкості до 90 км за годину справляється з цим. Але треба пам’ятати, що така система виправляє незначні помилки водія при виборі швидкості або "кута" повороту. А от на швидкості 120 і більше - вона не допоможе, бо жодна система безпеки в автомобілі не відміняє закони фізики. Скоріш за все водій просто перевищив безпечну швидкість, можливо навіть до 140 км за годину, судячи по стану зупинки, траєкторії руху та враховуючи вагу автомобіля

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    думал прикупить мерса такого, оказывается он галимый, или может у него резина зимняя РОСАВА? ...буду ездить дальше на жигулях....
  • Анонім

    Ну добре що людина береться відремонтувати зупинку, а не тупо морозиться.Добре що ніхто не постраджав а залізо завжди відремонтуєш.Може й правда занесло , буває...
  • Анонім

    Хотя и врет явно насчет "70", занос, итд, хорошо, что сразу взялся за восстановление.
  • Анонім

    вообще-то в таких машинах имеется бортовой  компьютер.  Достаточно с него снять  данниые и все увидят  скорость движения :)

    Хорошо хоть  никого не  покалечили и не убили. А так - чувак попал на бабло.  Остановка влетит в копеечку, а ремонт мерса  в несколько  копеечек. Ну и  мусора свои пару копеек уже  успели потратить

    Дарья reply Анонім

    Та ладно, він директор якогось підприємства, бабки є, не збідніє.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up