В Ямполі колишній працівник ДАІ скоїв аварію, після якої двом потерпілим ампутували ноги

В Ямполі колишній працівник ДАІ скоїв аварію, після якої двом потерпілим ампутували ноги
Внаслідок жахливого ДТП у Ямполі постраждали двоє місцевих жителів – 25-річний Сергій Верстяк та 32-річний Сергій Кулик. Щоб врятувати життя, лікарі змушені були ампутувати ліві ноги обом потерпілим.

Наїзд на них скоїв колишній працівник ДАІ  Валентин Кузьма. Про трагедію RIA повідомила сестра Сергія Верстяка пані Наталія. За її словами, брат разом з товаришем Сергієм Куликом на двоколісному мотоциклі повертався в Ямпіль зі сторони Могилів-Подільського. На під’їзді до міста на зустрічну смугу виїхав автомобіль «Опель вектра». За кермом автомобіля був колишній працівник ДАІ Валентин Кузьма. Внаслідок лобового зіткнення водій і пасажир мотоцикла отримали важкі травми.

- Це ж якою треба бути бездушною людиною, щоб навіть не викликати швидку допомогу, - каже, не стримуючи сліз, пані Наталія. – Мого брата після удару відкинуло метрів на шість у кущі  на узбіччі, він був без свідомості, стікав кров'ю, він втратив багато крові, ми навіть не знали, чи вдасться його врятувати. Саме в цей час колишній даішник не те, що сам не надав допомогу, а навіть не викликав швидку.  Кулик теж лежав у важкому стані, але він дужчий фізично, тому зумів подзвонити знайомому і той викликав  швидку і сам приїхав на місце аварії.

- Коли я приїхав на місце аварії, водій автомобіля стояв біля своєї машини, - каже пан Василь, який викликав швидку для потерпілих. – Він не надавав жодної допомоги хлопцям. Зате уже встиг перемістити свій транспорт на іншу  смугу. Але на місці зіткнення залишилися сліди мастила від розбитого мотоцикла. Один потерпілий лежав на обочині, а другого знайшли у кущах. Стан Сергія Верстюка був надзвичайно важкий. Він втратив багато крові. Дякувати донорам, вони одразу відгукнулися на допомогу. І в перший день після аварії, і сьогодні, у понеділок, здають кров.

Відео дня

Станом на понеділок, 29 червня, обидва потерпілі знаходяться у важкому стані із загрозою для життя. Таку інформацію журналісту RIA надав головний лікар Ямпільської районної лікарні Костянтин Ліваковський. Він підтвердив факт ампутації ніг потерпілим.

- Обидва пацієнти знаходяться в реанімаційному відділенні, - каже  головний лікар. – Ми постійно консультуємося з обласними фахівцями. Вони приїжджали до нас, щоб особисто обстежити потерпілих. Через чисельні політравми їхній стан залишається важким,  із загрозою для життя. Хоча критичний момент уже позаду. Хлопці борються за життя. Віримо, що молодий організм сприятиме тому, що викарабкаються із складної ситуації.

Причиною аварії став виїзд водія автомобіля на зустрічну смугу. Так прокоментував факт ДТП працівник Ямпільської ДАІ Сергій Фадєєв, який виїжджав на місце аварії. Він підтвердив, що обстеження водія у лікарні зафіксувало вміст алкоголю у крові. Він становив 2,4 проміле, що значно перевищує  допустиму норму.

Як розповіли у Ямполі, в одного з постраждалих мала дитина, інший ще не одружений. Хлопці з порядних сімей, мають гарну репутацію і вони самі, і їхні батьки. Тим часом, за словами  одного з ямпільських читачів RIA, який  по телефону не назвав свого прізвища, у пана Кузьми зовсім інша репутація. Чоловік каже, що з ДАІ  його звільнили за перебування на службі у стані алкогольного сп’яніння.

- Ямпіль містечко невелике, - розповідає чоловік. – Тут багато знають один про одного. Знають, що Кузьма  не раз керував транспортом п’яним. Але йому все сходило з рук. Можливо, тому, що він кум  нинішнього начальника ДАІ? У місті говорять, якби на це не закривали очі і вчасно зупинили Кузьму, то не було б такої трагедії, як нині.

Коментар керівника сектору зв’язків з громадськістю і ЗМІ обласної міліції Анни Олійник:

- За фактом дорожньо-транспортної пригоди у Ямполі 25 червня відкрито кримінальне провадження  за ст.286 ч.2 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автомобіль вилучено та поставлено на штрафмайданчик. Розслідування кримінального провадження взято на контроль керівництвом Слідчого управління УМВС. Після проведення експертиз і збору доказів водієві автомобіля «Опель Вектра» буде оголошено повідомлення про підозру. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • WWW

    Агоу,а чого так тихо?Де крики,задовбали,літають як літаки!Байкери ,хркстики,донари!ДЕ ?Тут ментівська, зробила двох хлопців інвалідами,і мабуть 90% відмажиця!А хлопцям життя зламав!І мовчите!

  • WWW

    Хлопцям ,швидкого одужання!І багата багато  сил,щоб несдалися морально,із за відсутності ноги!Головне живі!Водятла засадити,по повній!Плюс конфіскація майна!Я,від лобових зіткнень,уходив не одноразово!Натрасі полюбе хтось тебе витисняє,бо в них в голові мисль,(на мотоциклі подвинется!)
  • Амосова Уляна

    Порушників наказувати треба..... Завжди страждають проті люди із за таких мажорів....
  • Tatyana Bezhnar

    На жаль життя не справедливе, і чомусь завжди страждають гарні і порядні люди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up