У студентів автошколи не прийняли іспит. Викладач підозрюється у шахрайстві (ВІДЕО)

У студентів автошколи не прийняли іспит. Викладач підозрюється у шахрайстві (ВІДЕО)

Преставники вінницьких громадських організацій запідозрили одну з автошкіл міста у влаштуванні шахрайської схеми. Кажуть, що майбутніх водіїв навчає заїжджий неатестований викладач. Замість завуча, яку зняли з посади за підробку документів.

У вівторок, 27 вересня, журналіст разом з представниками громадських організацій навідалися у вінницький Сервісний центр у той час, коли учні «ВОАУК» якраз мали складати іспит. Адміністраторам центру розповіли про підозри у тому, що учні не отримали належного рівня підготовки через те, що їх навчав неатестований викладач.

Завуч цього закладу Наталя Науменко проходить підозрюваною у справі про підробку документів. А саме — слідство вважає, що вона була у групі осіб, члени якої отримали 3600 гривень за видачу свідоцтва про закінчення навчання у автошколі за один день.

Ухвалої суду (у редакції є копія,- ред) її було відсторонено з посади завідувача учбової частини товариства «ВОАУК» сроком до четвертого жовтня 2016 року. Документ затверджено четвертого серпня. Тобто Наталя не мала права викладати. І як розповіло джерело в автошколі, вона і не викладала. Директор позвав і сказав поставити підписи там де треба. 

Відео дня

За інформацією активістів організацій «НІКА», Наталя виконувала ухвалу суду та не викладала у автошколі. Проте замість неї неофіційно посаду зайняв такий собі Катунін Олексій Володимирович. Активісти кажуть, що він читає лекції у той час, коли у документах значиться ім’я іншого викладача — Наталі Науменко. А сам він — неатестований викладач.

— Наталю відсторонили від посади завідувача учбової частини. Але на жодній іншій посаді вона не значиться,- каже Юлія Клебан, представник коаліції «НІКА». - Для того, щоб призначити її на іншу посаду, мав бути офіційний наказ від керівництва автошколи. Також мали б повідомити про це органи податкової служби та нараховувати заробітню плату. Тому викладати офіційно вона ніяк не могла. 

Інший викладач автошколи «ВОАУК» на прізвище Бондар заявив, що Наталя кожного дня з’являється у стінах учбового закладу і навіть викладає.

Проте студенти, яких вона «навчала», й гадки не мають хто така Науменко. Кажуть, що протягом періоду свого навчання вони її не зустрічали. Викладав - Катунін. 

Під час “розбірок” у Сервісному центрі, його працівники спочатку не побачили необхідності відмінити екзамен. Ворушитися почали тільки після того, як їм показали саму ухвалу суду про відсторонення Науменко. Студентів вивели на вулицю та попросили зачекати. Вони там простояли майже годину, поки адміністратори Сервісного центру розбиралися, що їм робити далі.

Інший викладач автошколи «ВОАУК» на прізвище Бондар заявив, що Наталя кожного дня з’являється у стінах учбового закладу і навіть викладає. Проте студенти, яких вона «навчала», й гадки не мають хто така Науменко. Кажуть, що протягом періоду свого навчання вони її не зустрічали.

Сама Наталя Науменко відмовилася надавати журналісту RIA будь-які коментарі. Причину відмови не пояснила.

Речник регіонального Сервісного центру Володимир Мотичко розповів, що Катунін справді проходив атестацію в Одесі. Викладати він може тільки практичне водіння. Таким чином, Катунін не має права читати лекції.

Іспит у багатостраждальної групи таки не прийняли. Його перенесли на невизначений термін. Поки автошкола не надасть деякі документи. Які саме — не уточнив.

Журналіст 20minut.ua намагався зв’язатися з директором автошколи, щоб отримати коментар стосовно цієї ситуації. Але він не відповідав ані на дзвінки, ані на смс. 

Коментар експерта:

«Посвідчення водія може бути анульоване»

Станіслав Нижник-Оскольський, представник ГО «НІКА»

— Головна небезпека для учнів автошколи — це заплатити кошти та не отримати необхідний об’єм інформації, навичок, знань, які має надати школа та гарантує діюче законодавство. Отримавши посвідчення водія та керуючи авто без знань, людина становить загрозу для інших учасників дорожнього руху. І, звичайно, для самої себе.

«Права» можуть бути анульовані. Для цього має бути рішення суду. Юридичні підстави для анулювання є. Приклад живий — група не була допущена до іспиту після того, як була озвучена шахрайська схема.

Але жодна схема не може існувати без підтримки державних чиновників. Ми бачили, як працівник Сервісного центру став чи не адвокатом ситуації. І намагався переконати нас, що багато автошкіл так роблять. І це нормально, за його словами.

Журналіст 20minut.ua намагався зв’язатися з директором автошколи, щоб отримати коментар стосовно цієї ситуації. Але він не відповідав ані на дзвінки, ані на смс. Коли він вийде на зв’язок, ми додамо його коментар.

 
Коментарі (31)
  • jakov

    Точно селюки, и не только обозреватели, один суржиком говорит аж воротит, а другой умными фразы кидает, в коридорах администрации наверное услышал.

    Anonymous reply jakov

    1000%
  • inkviz

    Наталья ты поинтересуйся прошлым этих непонятных людей, я думаю что там могут быть интересные факты. Потом как они в 20 хв. это как раз СМИ для подобной информации
  • аноним

    Шановний редакторе 20хв! Займіться нарешті ділом, підіть по під’їздам, підвалам, горищам, подивіться чим молодь наша займається, подивіться, як ночію по вулицям ганяють мотоцикли и автівки, як пішохідний перехід не можливо перейти на вулицях нашого «європейського» міста. З’ясуйте, чому квартири і машини обносять у білий день, чи ловлять злочинців, чи хтось можливо наживається на комунальних послугах, може хтось державні гроші деребанить, гроші у пенсіонера в забитому селі викрав. Викривайте, викривайте, допомагайте нашій поліції ловити  шахраїв, корупціонерів і злочинців, приносіть користь громадянам !!!

  • Ростик

    "Головна небезпека для учнів автошколи — це заплатити кошти та не отримати необхідний об’єм інформації, навичок, знань ..." - сказал один из "деловаров", а почему не дали студентам здать экзамен и за его результатами разбирались бы, автошкола и непосредственные получатели некачественной услуги - студенты. А то влезла какая-то третья сторона, туда же хотела втянуть сервисный центр, к счастью или к сожалению, втянула только журналистов и получилась хорошая бредовая история с фотографиями и видео. На выходе этой истории будет нуль. Думаю, что главная опасность исходит от непонятных «деятелей», которые занимаются популизмом, от таких страна наша загибается. Изданиям надо понимать, где паранойя, шизофрения или никчемная история, а где реальные проблемы !!!

    ivavova reply Ростик

    Вот это ты чётко! Особенно про непонятных деятелей)))

keyboard_arrow_up