У Львові придумали, як не платити за “розтаможку”. Це законно чи ні?

У Львові придумали, як не платити за “розтаможку”. Це законно чи ні?
У мережах Facebook та ВКонтакті львівяни пишуть, що придумали, як можна пригнати машину з-за кордону і їздити на ній без проблем в Україні, не заплативши “розтаможку”. Чи не лохотрон це?

“Транспортна Реєстраційна Служба Народу України” - так називає новостворену організацію її очільник львівянин Євген Побережний. За його словами, структура буде реєструвати нерозтаможені автівки з Європи та видавати їх власникам дивні номерні знаки, дуже схожі на номери українського взірця. Зліва на них є синя смужка з гербом України та літерами UA, за нею - три букви, чотири цифри та ще дві літери. Як відомо, на справжніх українських номерних знаках дві букви - чотири цифри - дві букви.

Євген опублікував на своїй сторінці у Facebook документи про реєстрацію авто у новій структурі. На них видно, що машина буде зареєстрована у невідомій Республіці Україна. Невідомій, тому що офіційна назва нашої країни — Україна.

Відео дня

- Згідно Закону Про Місцеве Самоврядування Народ може самостійно керувати країною або утворювати відповіний орган який буде уповноважений народом виконувати певні повноваження. Ось Львівська Тереторіальна Громада волевиявилась уповноважити першу в Україні "Транспортну Реєстраційну Службу", - пише на своїй сторінці Євген, зробивши помилку у слові “територіальна”. - І вже в новому 2016 році ми зможемо купувати авто в Європі і реєструвати своє авто в "Транспортно Реєстраційній Службі Народу України" у всіх територіальних громадах України”. Розумники навіть створили свій сайт. До речі, щоб стати власником такого “сувенірного” номеру, водіям потрібно буде сплатити податок у бюджет громади міста.

Журналіст “20хвилин” з'ясовував, чи можна вважати такі дії законними?

Вінничан так просто не обдуриш

У мережі ВКонтакті ми запитали у вінничан, чи вірять вони у таку “реформу”? З майже 200 опитуваних, 174 вважають це звичаним “розводом”.

На сайті Міністерства внутрішніх справ дії “умільців” називають такими, що мають ознаки складу кримінального правопорушення. У роз'ясненні застерігають громадян від користування сумнівними послугами та попереджують про штрафи у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

- Це якась самодіяльність, - каже речник Вінницького регіонального сервісного центру Володимир Мотичко. - Реєстрацією авто, зняттям його з облік, видачею номерів займаються регіональні сервісні центри. А те, що вони там собі придумали, не має під собою ніяких правових підстав. Це нісенітниця. Якщо поліцейський побачить авто з такими номерами, то звичайно, зупинить його та притягне до відповідальності.

Називає фейком таку діяльність і директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

- Зрозуміло, що це незаконно, - говорить Олег. - Як би там не посилалися на закон про місцеве самоврядування, є митний кодекс, у якому реєстрація нерозмитнених автомобілів забороняється. Ми ж бачимо неіснуючу державу — Республіку Україну. Просто зробили фейк. У цій ситуації постраждають ті, хто буде використовувати неналежні номери. Водій заплатить штраф у три рази більший за ціну розмитнення авто, а саму машину поставлять на штрафмайданчик.

- Українцям, які хочуть придбати лженомери і лжетехпаспорти, видані цією службою місцевої громади, раджу платити за свою покупку не національною валютою, а місцевою валютою Монетного двору місцевої громади, - пише на своїй сторінці у Facebook Олег.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Бред это когда за опель вектру 2005 года надо заплатить пошлину 7000евро, при ее стоимости в европе в среднем 3000евро!!!! надо что-то с этим делать однозначно.
  • Химчак Оля

    Це не бред це правда.
  • Анонім

    Шо это за бред? До 1 Апреля еще далеко.

  • Дарья

    То чому не притягують до відповідальності цю кантору. Навіщо чекають поки хтось попадеться на цей гадок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up